Τα πιο γνωστά υφάσματα στα ρούχα που όμως είναι επικίνδυνα για το δέρμα μας!

Πολλά από τα αγαπημένα μας ρούχα είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά, κάποια από τα οποία δυστυχώς είναι τοξικά και επικίνδυνα για το δέρμα καθώς μπορούν να προκαλέσουν δυσοσμία, εξανθήματα ακόμα και ναυτία. Σίγουρα υπάρχουν stylish ρούχα που μας ξετρελαίνουν και μας κάνουν να θέλουμε σαν τρελές να τα αγοράσουμε, τα υλικά όμως κατασκευής τους δεν είναι και τόσο αθώα και δύναται να επηρεάσουν την υγεία μας γενικότερα. Ας ρίξουμε μια ματιά στα υφάσματα που περιέχουν χημικά και είναι επιβλαβή για τον οργανισμό μας:

Νάιλον

Υλικό ιδιαίτερα δημοφιλές καθώς πολλά γυναικεία ρούχα, εσώρουχα και καλσόν είναι κατασκευασμένα από νάιλον το οποίο είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό. Δεν αποτελεί όμως τον καλύτερο σύντροφο για το δέρμα καθώς δεν απορροφά τον ιδρώτα με αποτέλεσμα το δέρμα να μην αναπνέει και να προκαλούνται λοιμώξεις και άσχημες μυρωδιές.

Ακρυλικό

Περιέχει ακρυλονιτρίλιο, το οποίο είναι καρκινογόνο και επομένως επιβλαβές . Φορώντας ακρυλικά υφάσματα διατρέχεις τον κίνδυνο πρωτίστως απορρόφησης ακρυλονιτριλίου από το δέρμα, αφετέρου δύναται να προκληθεί πονοκέφαλος, ζάλη, ναυτία και δυσκολία στην αναπνοή.

Πολυεστέρας

Χρησιμοποιείται πολύ συχνά σε ρούχα το συγκεκριμένο υλικό και σίγουρα είναι πολύ γνωστό. Όχι όμως και τόσο αθώο καθώς αν και παρασκευασμένο από μείγμα φυσικών συστατικών, δυσκολεύει το δέρμα να αναπνεύσει και έτσι η αυξανόμενη θερμοκρασία του σώματος βοηθά στην απελευθέρωση χημικών ουσιών από το ύφασμα με αποτέλεσμα να προκαλούνται ερεθισμοί και διάφορα δερματικά προβλήματα.

Spandex-Lycra

Υφάσματα με εξαιρετική ελαστικότητα που χρησιμοποιούνται σε καλσόν, μαγιό και εσώρουχα. Περιέχουν την χημική ουσία πολυουρεθάνη, η οποία προκαλεί ερεθισμούς και δερματίτιδες.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia