Hot NewsΓυναίκαVegan παγωτό καφέ, μια άκρως γευστική καλοκαιρινή επιλογή.

Για όλους εσάς που είστε λάτρεις του καφέ, το συγκεκριμένο γλυκό θα σας δροσίσει και θα απογειώσει τη γεύση σας! Εκτός από τις λατρεμένες γρανίτες πλέον έχετε και μια άλλη επιλογή για τους καυτούς μήνες του καλοκαιριού. Δημιουργήστε χειροποίητο vegan παγωτό εύκολα και με λίγα υλικά για ένα διαφορετικό καλοκαιρινό γλυκό. Το μυστικό κρύβεται στο γάλα καρύδας ,το οποίο προσφέρει στο παγωτό σας πλούσια υφή και κρεμώδη γεύση.Mε τα μισά λιπαρά από τα συμβατικά παγωτά...

Για όλους εσάς που είστε λάτρεις του καφέ, το συγκεκριμένο γλυκό θα σας δροσίσει και θα απογειώσει τη γεύση σας! Εκτός από τις λατρεμένες γρανίτες πλέον έχετε και μια άλλη επιλογή για τους καυτούς μήνες του καλοκαιριού. Δημιουργήστε χειροποίητο vegan παγωτό εύκολα και με λίγα υλικά για ένα διαφορετικό καλοκαιρινό γλυκό.

Το μυστικό κρύβεται στο γάλα καρύδας ,το οποίο προσφέρει στο παγωτό σας πλούσια υφή και κρεμώδη γεύση.Mε τα μισά λιπαρά από τα συμβατικά παγωτά αλλά το ίδιο απολαυστικό, σίγουρα θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας επιδόρπια για φέτος!

Υλικά

-⅓ φλ. μεσαίου μεγέθους αλεσμένους κόκκους καφέ

– 2½ φλ. γάλα καρύδας

-¼ φλ. σιρόπι σφενδάμου

-¼ φλ. αγαύη

-1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

-Μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

-Τοποθετήστε τον καφέ και το γάλα καρύδας σε ένα μπολ.

-Καλύψτε το μίγμα και βάλτε το στο ψυγείο για ένα βράδυ ή τουλάχιστον για 12 ώρες.

-Χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τους κόκκους από το γάλα καρύδας. Εάν διαπιστώσετε ότι το γάλα έχει διαχωριστεί και υπάρχει ένα στρώμα κρέμας στην κορυφή, ανακατέψτε το και αφήστε το να ζεσταθεί ώστε να ομογενοποιηθεί πριν το σουρώσετε.

-Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας για να αναμίξετε τον καφέ, το γάλα καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, την αγαύη, τη βανίλια και το αλάτι.

-Προσθέστε το μίγμα στον παρασκευαστή παγωτού και ανακατέψτε καλά.

– Στη συνέχεια, μεταφέρετε το παγωτό σε ένα μεγάλο δοχείο και καταψύξτε το για τουλάχιστον 5 έως 6 ώρες.

Μαρία Κοντογιάννη

Copyright 2019

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.