Γιορτή αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων

Γιορτή αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023, γιορτή αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με τίτλο: «2023 – Δράσεις για ένα ΖΩντανό πλανήτη» στην Πλατεία του ΟΤΕ.

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν οι 17 στόχοι Βιώσιμης ανάπτυξης, οι οποίοι εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούν αποτελεσματικά όλες οι χώρες στα παγκόσμια προβλήματα. Απώτερος στόχος η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, με όραμα να διαμορφώσουμε ενεργούς πολίτες, που θα αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας μέχρι το 2030.

Οι χαρούμενες παιδικές φωνές, τα τραγούδια και τα συνθήματα για την γιορτή του Περιβάλλοντος των μικρών μαθητών κυριάρχησαν στην όμορφη εκδήλωση.

Οι μαθητές των 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου, 9ου, 20ου Δημοτικών Σχολείων και των 5ου, 20ου και Ριζαριού Νηπιαγωγείων Τρικάλων παρουσίασαν δράσεις, δημιουργίες και μικρά θεατρικά δρώμενα, καλύπτοντας ποικίλα θέματα για την προστασία του Περιβάλλοντος, προβάλλοντας θετικά μηνύματα για την προστασία του πλανήτη μας. Έγιναν αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι μιας παγκόσμιας συλλογικής συνείδησης απέναντι στο μέλλον του πλανήτη και στο δικαίωμα όλων των ανθρώπων να ζήσουν με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ισότητα. Απέδειξαν με τις δράσεις τους ότι, με το πέρασμα από τη θεωρία στην πράξη και μέσα από τη συνεργασία, μπορούν να φέρουν πραγματικές λύσεις.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Τρικάλης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δ. Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας. Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πλήθος κόσμου.

Αξίζουν τα συγχαρητήριά μας στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, που έλαβαν μέρος!!!

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia