Διευθέτηση κοίτης χειμάρρου Τζιουρτζιώτικου Τ.Κ. Αγίας Παρασκευής του Δήμου Μετεώρων

Εντάχθηκε και δρομολογείται η δημοπράτηση του έργου «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΚΟΙΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΤΖΟΥΡΤΖΙΩΤΙΚΟΥ ΤΚ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ με προϋπολογισμό 1.558.277,50 € Στο ΜΕΤΡΟ 8: «Επενδύσεις στην Ανάπτυξη Δασικών Περιοχών και στη Βελτίωση της Βιωσιμότητας των Δασών», ΥΠΟΜΕΤΡΟ 8.3: «Πρόληψη ζημιών σε δάση εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, φυσικών καταστροφών και καταστροφικών συμβάντων», ΔΡΑΣΗ 8.3.3: «Πλημμυρικά φαινόμενα» του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020
Η εκπόνηση της μελέτης του έργου ανατέθηκε και υλοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκη. Κατά την διακήρυξη τελικοί δικαιούχοι του μέτρου ήταν οι Δασικές Υπηρεσίες στις δημόσιες εκτάσεις και οι Δήμοι που είχαν στην κατοχή τους δημοτικές εκτάσεις.
Μετά από συνεννόηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού με το Δήμαρχο Μετεώρων κ. Αλέκο, τελικά το έργο υποβλήθηκε με μέριμνα της Περιφερειακής Ενότητας όσον αφορά, μελέτες, τεχνικά δελτία, κλπ με τελικό δικαιούχο το Δήμο Μετεώρων με πρωτόγνωρη ταχύτητα όσον αφορά στη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων από τον Δήμαρχο, το ΔΣ του Δήμου και την συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Μετεώρων και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.
Με την αμέριστη υποστήριξη και καθοδήγηση όλων των ενεργειών από τον Γενικό Διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, κ. Ευάγγελο Γκουντούφα, που είναι δημότης Μετεώρων και έλκει την καταγωγή του από την Τζούρτζια και των υπολοίπων στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης που τυγχάνουν επίσης συντοπίτες μας, σε πλήρη σύμπνοια με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, υπήρχε ευτυχής κατάληξη η υπογραφή της απόφασης ένταξης του σημαντικού αυτού έργου για την προστασία του οικισμού από τον συντοπίτη επίσης Υπουργό ΠΕΝ, κ. Σκρέκα Κωνσταντίνο.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων
Φωλίνας Νικόλαος

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia