ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ γνώση παροχής Α’ βοηθειών  στους πολίτες

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ γνώση παροχής Α’ βοηθειών  στους πολίτες.

Ο άκρως επιτυχημένος κύκλος σεμιναρίων εκμάθησης παροχής πρώτων βοηθειών, που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό ο δήμος Πύλης, συνεχίζεται.

Το μήνυμα «η γνώση στην  παροχή πρώτων βοηθειών  σώζει θύματα υπό κατάρρευση και είναι ιδιαίτερα σημαντική» που  δόθηκε την Πέμπτη 11 Μαΐου από την Πιάλεια, ήταν ιδιαίτερα ηχηρό και ενθαρρυντικό  λόγω της μαζικής συμμετοχής ανθρώπων,  που ήθελαν να αποκτήσουν αυτές τις γνώσεις και να γίνουν χρήσιμοι στους συνανθρώπους τους.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Αλληλεγγύης  κα Χαρά Καλιώρα  σε αγαστή συνεργασία με το εκπαιδευτικό τμήμα  του ΕΚΑΒ / παράρτημα Τρικάλων διοργάνωσε το σεμινάριο γνώσης, όπου οι εκπαιδευτές κ.κ. Βράντζας Νικόλαος, Ρακοβίτης Βασίλειος και Πανάγος Δημήτριος, παρείχαν εκπαίδευση στους συμμετέχοντες  για την παροχή πρώτων βοηθειών και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED). 

Πολύτιμοι αρωγοί στην πραγματοποίηση του άκρως επιτυχημένου εκπαιδευτικού σεμιναρίου ήταν ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πιάλειας Πατσιούρας Κωνσταντίνος και οι τοπικοί σύμβουλοι,  καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Νάκος Χρήστος και Αγγέλης Σωτήριος.

Στους 40 συμμετέχοντες θα δοθεί προσωπική βεβαίωσης παρακολούθησης του εκπαιδευτικού κύκλου, μετά το πέρας των σεμιναρίων.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Αλληλεγγύης  κα Χαρά Καλιώρα, δήλωσε… «νοιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση από την αποδοχή που έχει αυτή η δράση που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Πύλης. Μένω εντυπωσιασμένη από τη  λαχτάρα γνώσης που συναντάμε σε όλες τοπικές κοινότητες. Αυτό δείχνει δύο πράγματα. Αφ’ ενός επιβραβεύει την επιλογή του Δήμου Πύλης να προχωρήσει σ’ αυτή τη δράση και αφ’ εταίρου δείχνει την ζωντάνια και τα ανθρωπιστικά ερεθίσματα των συμπολιτών μας πόσο ανεπτυγμένα είναι. Στόχος μας μελλοντικά η τοποθέτηση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (AED) στις πλατείες των χωριών και την περεταίρω εκπαίδευση. Στέκομαι ακόμη στην προοπτική, που συζητήσαμε με τον Αγγέλη Σωτήρη υπό την εκπαιδευτική του ιδιότητα, να προχωρήσει η επιμόρφωση και στην εκπαιδευτική κοινότητα.  Ο στόχος για να φτάσει η γνώση σε κάθε γωνιά του Δήμου Πύλης συνεχίζεται με επόμενη στάση τη Μουριά».

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia