Μια ακόμη όμορφη εκδρομή του Δ ΚΑΠΗ Δήμου Τρικκαίων

Μια ακόμη όμορφη εκδρομή του Δ ΚΑΠΗ Δήμου Τρικκαίων

Την εκδρομή τους στα ορεινά του νομού Τρικάλων, στη Ι.Μ. Αγίου Προκοπίου, την Ελάτη και το Περτούλι, περιγράφουν με κείμενό τους τα μέλη του Δ ΚΑΠΗ του Δήμου Τρικκαίων. Συγκεκριμένα αναφέρουν:
«Την Τρίτη 4 Ιουλίου το Δ ΚΑΠΗ  Δήμου Τρικκαίων  διοργάνωσε ημερήσια εκδρομή στην Ιερά Μονή Αγίου Προκοπίου Πύλης – Ελάτη – Περτούλι. Ξεκινήσαμε με καλή διάθεση το πρωί από το ΚΑΠΗ  σε αυτό το κοντινό για εμάς οδοιπορικό.

Φτάσαμε στην Ιερά Μονή  η οποία είναι χτισμένη σε υψόμετρο 700 μέτρα και απέχει 10 χιλιόμετρα από την κωμόπολη της Πύλης σε ένα ειδυλλιακό καταπράσινο περιβάλλον.

Η μονή ιδρύθηκε στα μέσα του 16αιωνα προς τιμή του προφήτη Ηλία. Μετά ονομάστηκε σε μονή Αγίου Προκοπίου.

Σύμφωνα με την παράδοση ένας γέρος μοναχός είδε ένα όραμα τον Άγιο Προκόπιο να λέει: «Ο προφήτης Ηλίας έχει πολλούς ναούς στην Ελλάδα εγώ ούτε ένα». Ο πατριάρχης τους συμβούλευσε να κτίσουν προς τιμή του Αγίου Προκοπίου έναν ναό.

Μόλις  φτάσαμε στην μονή μας περίμενε ο μοναχός π. Διονύσης Κλάσης και μας μίλησε με ζήλο και αγάπη για την χριστιανική πίστη καθώς και για την ιστορία της μονής. Το μοναστήρι γιορτάζει στις 8 Ιουλίου. Αφου ήπιαμε καφέ και διάφορα εδέσματα που μας πρόσφερε το Μοναστήρι συνεχίσαμε την διαδρομή μας για Ελάτη όπου θαυμάσαμε το τοπίο, την ηρεμία της φύσης και τον καθαρό αέρα.

Προς το μεσημέρι φτάσαμε στο Περτούλι σε ταβέρνα, όπου η θέα ήταν μαγευτική, το πράσινο στο μεγαλείο του, το ελατόδασος πανέμορφο. Το φαγητό  στην ταβέρνα νοστιμότατο. Εκεί τα μέλη του ΚΑΠΗ διασκέδασαν με χορούς και τραγούδια.

Συνεχίζοντας την διαδρομή μας προς την επιστροφή κάναμε μια στάση στην Καλαμπάκα και με θέα τους βράχους των Μετεώρων πήραμε το καφεδάκι μας.

Όλα το πρόσωπα χαρούμενα ευχαριστημένα με αυτή την σύντομη διέξοδο από την καθημερινότητα μας

Ευχαριστούμε για την πραγματοποίηση αυτής της εκδρομής τα μέλη του δ καπη που συμμετείχαν τον οδηγό του τουριστικού γραφείου κ. Κούρεντα για την άψογη συνεργασία του από την συντονιστική επιτροπή τον κ. Σωτήρη Παπαβησσαρίου  για την καλή του διάθεση και από το προσωπικό την κοινωνική λειτουργό κ. Παναγιώτα Σιωτα.

Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής του Δ Παραρτήματος ΚΑΠΗ».

Από το γραφείο Τύπου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia