Ξανά πρόεδρος στο ΤΕΦΑΑ του ΠΘ, ο Νικόλαος Διγγελίδης

Πραγματοποιήθηκαν οι διαδικασίες εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και Αντιπροέδρου του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Δευτέρα 03 Ιουλίου 2023.

Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επανεκλέγεται ο κ. Νικόλαος Διγγελίδης, Καθηγητής.

Αντιπρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επανεκλέγεται ο κ. Αθανάσιος Τσιόκανος, Καθηγητής.

                                                          Ο Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑΔ

                                                          Αθανάσιος Παπαϊωάννου

                                                                       Καθηγητής

Ο κ. Νικόλαος Διγγελίδης, Καθηγητής στη Διδακτική της Φυσικής Αγωγής, επανεκλέχθηκε Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με διετή θητεία από 01-09-2023 έως 31-08-2025.

Έχει επίσης διδάξει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα και σε ξένα πανεπιστήμια ως επισκέπτης καθηγητής. Πήρε το βασικό του πτυχίο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ το μεταπτυχιακό και διδακτορικό του από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Μελέτες του σχετικές με την φυσική αγωγή έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά περιοδικά και ξένα περιοδικά και παρουσιαστεί σε εθνικά και ξένα Συνέδρια, ενώ έχει δώσει δεκάδες ομιλίες μετά από πρόσκληση εντός κι εκτός Ελλάδας. Το αντικείμενο του ερευνητικού του ενδιαφέροντος είναι η ανάπτυξη και πειραματική εφαρμογή στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καινοτόμων προγραμμάτων φυσικής αγωγής, ανάπτυξη θετικού κλίματος παρακίνησης, θετικών στάσεων σε θέματα άσκησης και υγείας, μέθοδοι και στιλ διδασκαλίας στη φυσική αγωγή. Είναι συγγραφέας 5 βιβλίων σχετικών με τη διδασκαλία της Φυσικής Αγωγής, εκ των οποίων τα 2 είναι τα επίσημα βιβλία του ΥΠΕΠΘ για τη Φυσική Αγωγή στο Δημοτικό Σχολείο. Επίσης, έχει ενεργή συμμετοχή σε κάθε σημαντική εθνικής εμβέλειας μεταρρυθμιστική προσπάθεια τα τελευταία 20 χρόνια στη χώρα μας (π.χ. Πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδείας, Πρόγραμμα Καλλιπάτειρα, συγγραφή νέων βιβλίων για τη Φυσική Αγωγή, συγγραφή Οδηγού Σπουδών για το Γυμνάσιο). Το 2015 ήταν επιστημονικά υπεύθυνος για τη σύνταξη του νέου Προγράμματος Σπουδών και του Οδηγού Εκπαιδευτικού για τη Φυσική Αγωγή στο Λύκειο.

Ο κ. Αθανάσιος Τσιόκανος, Καθηγητής Βιοκινητικής, επανεκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με διετή θητεία από 01-09-2023 έως 31-08-2025.

Είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1984) και έχει μεταπτυχιακό (1986) και διδακτορικό δίπλωμα (1995) από την Εθνική Ακαδημία Αθλητισμού της Σόφιας. Από το 1987 έως το 1998 εργάστηκε ερευνητικά στο Τμήμα Βιομηχανικής του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών, όπου ασχολήθηκε με την αξιολόγηση των παραγόντων της φυσικής κατάστασης και την βιοκινητική ανάλυση και αξιολόγηση της τεχνικής Ελλήνων και ξένων αθλητών υψηλού επιπέδου. Την περίοδο 1988 – 1989 διατέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στην ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ για την εκπόνηση των ενιαίων προγραμμάτων προπόνησης στο στίβο και την επιστημονική υποστήριξη της προπονητικής διαδικασίας των πρωταθλητών στίβου. Από το 1996 έως σήμερα διδάσκει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα του βιολογικού τομέα και της ειδικότητας κλασικού αθλητισμού στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει γράψει τρία κεφάλαια βιβλίων και έχει δημοσιεύσει 55 μελέτες σε ξενόγλωσσα και ελληνικά περιοδικά. Υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος και έχει συμμετάσχει σε 11 ερευνητικά προγράμματα. Είναι κριτής σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη βιοκινητική του αγωνιστικού αθλητισμού και των ανθρώπινων μεταφορικών κινήσεων και στην αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης στο μαζικό και αγωνιστικό αθλητισμό. Από το 2010 έως σήμερα είναι διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Αξιολόγησης της Φυσικής Απόδοσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia