Περιφέρεια Θεσσαλίας: Χορήγηση 9 Υποτροφιών για σπουδές σε Mediterranean College  και ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Χορήγηση 9 Υποτροφιών για σπουδές σε Mediterranean College  και ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας για 9η  χρονιά φέτος συμμετέχει στην πρωτοβουλία των  εκπαιδευτικών φορέων Mediterranean College Αθήνας και Θεσσαλονίκης και ΙΕΚ ΑΛΦΑ, Αθήνας, Πειραιά, Γλυφάδας, Θεσσαλονίκης στον θεσμό «Υποτροφίες στις Περιφέρειες».  Τέτοιες ενέργειες εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης ενισχύουν το δικαίωμα των νέων της χώρας μας για εκπαίδευση και στηρίζουν εκείνους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν, αφήνοντας θετικό και ουσιαστικό αποτύπωμα στην κοινωνία. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν θα μπορούσε να απέχει από μία προσπάθεια που βασικό στόχο έχει την ικανοποίηση της ανάγκης για σπουδές των νέων ανθρώπων που οι οικογένειές τους έχουν πληγεί οικονομικά. Πεποίθησή μας είναι πως μπορούμε τελικά, δουλεύοντας όλοι μαζί, να εμφυσήσουμε στους νέους μας, ελπίδα και όραμα για το επαγγελματικό μέλλον που ονειρεύονται.

Οι υποτροφίες που έχει στη διάθεσή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 θα δοθούν με κοινωνικοοικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια (επίδοση στο Λύκειο) για οποιαδήποτε ειδικότητα/πρόγραμμα σπουδών ενδιαφέρονται οι δικαιούχοι μεταξύ των ειδικοτήτων και των προγραμμάτων σπουδών που παρέχονται από τους φορείς και είναι οι εξής:

Mediterranean College:

         Τέσσερις (4) υποτροφίες για Bachelor στο Mediterranean College για το α’ έτος σπουδών, σε πρόγραμμα επιλογής των δικαιούχων

ΙΕΚ ΑΛΦΑ:

         Τέσσερις (4) ετήσιες υποτροφίες στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, σε ειδικότητα επιλογής των δικαιούχων

         Μία (1) πλήρης  υποτροφία διδάκτρων

Όλη η προκήρυξη, οι σχετικές πληροφορίες και η αίτηση συμμετοχής με τα απαραίτητα δικαιολογητικά υπάρχουν αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας www.thessaly.gov.gr   (στην αρχική σελίδα  Ενημέρωση – Ανακοινώσεις).

Για περισσότερες πληροφορίες και τυχόν διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούνε να επικοινωνούν στο τμήμα Δια Βίου Μάθησης Παιδείας και Απασχόλησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τον κ. Μιχάλη Σακελάρη ηλεκτρονικά (m.sakelaris@thessaly.gov.gr) και στο τηλέφωνο 2413 506381.  Οι αιτήσεις με τα σχετικά δικαιολογητικά από όλη τη Θεσσαλία θα γίνονται δεκτά  στην ηλεκτρονική Δ/νση (m.sakelaris@thessaly.gov.gr) από τη Δευτέρα 24 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia