Πραγματοποιήθηκε από τη Δ.Π.Ε. Τρικάλων Ενημερωτική Ημερίδα Διευθυντών/ντριών και Προϊσταμένων Σχολικών Μονάδων

Πραγματοποιήθηκε από τη Δ.Π.Ε. Τρικάλων Ενημερωτική Ημερίδα Διευθυντών/ντριών και Προϊσταμένων Σχολικών Μονάδων

Ενημερωτική Ημερίδα στις/στους απερχόμενες/νους και επερχόμενες/νους Δ/ντριες-Δ/ντές των Δημοτικών Σχολείων και Προϊσταμένες/νους  Νηπ/γείων της αρμοδιότητάς της πραγματοποίησε σήμερα η Δ.Π.Ε. Τρικάλων στο Μουσείο Τσιτσάνη από τις 11:00 π.μ. έως 13:00.

Ο Δ/ντής Π.Ε. κ. Τρικάλης Χρήστος εστίασε στην κείμενη νομοθεσία που αφορά στην εύρυθμη λειτουργία μιας σχολικής μονάδας και στις απαραίτητες και προαπαιτούμενες ενέργειες που χρειάζεται να κάνει ένας Δ/ντής με τη λήξη του σχολικού έτους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη διαδικασία παράδοσης και παραλαβής των Δ/ντών η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 21/06/2023.

Παρουσιάστηκαν βασικά άρθρα σχετικά με τη διαχείριση κρίσεων στη σχολική μονάδα στοχεύοντας την προάσπιση του ρόλου ενός Δ/ντή. Τονίστηκε η διαμόρφωση ενός συνεργατικού πλαισίου με όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία και δόθηκε έμφαση  στην τήρηση της ιεραρχίας στη Διοίκηση.

Ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης κ. Κωτούλας παρουσίασε βασικά στοιχεία του Εσωτερικού Κανονισμού μίας σχολικής μονάδας.

Χαιρετισμό στις Προϊσταμένες Νηπιαγωγούς απηύθυναν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, κα Ευανθία Κοτρώτσιου (ΠΕ60) και η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής κα Παπανδρέου Δήμητρα.

Τις/τους Διευθύντριες/ντες, Προϊστάμενες/νους Δημοτικών Σχολείων, χαιρέτισαν οι σύμβουλοι Εκπαίδευσης, κ. Βασίλειος Κωτούλας (ΠΕ70), κ. Βασίλειος Νάστος (ΠΕ70), κ. Ιωάννης Ζορμπάς (ΠΕ70), κ. Γεώργιος Λαπούσης (ΠΕ11), κ. Ιωάννης Δημακόπουλος (ΠΕ11), η κα Γεωργία Καραγιάννη (ΠΕ06) και η κα Παναγιώτα Θεολογίδου (ΠΕ30).

Την ημερίδα παρακολούθησαν και χαιρέτησαν ο κ. Μιχάλης Λάππας, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων και η κα Κακαΐτσα Ειρήνη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος του Δήμου Φαρκαδόνας.

Από τη ΔΠΕ Τρικάλων

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia