Προχωρούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας νέα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε ρέματα της Μαγνησίας

Προχωρά σε υπογραφή σύμβασης νέο αντιπλημμυρικό έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον καθαρισμό  της κοίτης υδατορεμάτων και χειμάρρων στη Μαγνησία. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1.000.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

 «Σε μια πολύ δύσκολη εποχή για τα δημόσια έργα,  συνεχίζουμε με διεκδίκηση και  προγραμματισμό να επενδύουμε στην πρόληψη,  να σχεδιάζουμε  και να υλοποιιούμε έργα με σύμμαχο τη φύση. Ακολουθούμε τη φιλοσοφία  build back better, δηλαδή έχουμε μια στρατηγική στόχευση ώστε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο μελλοντικούς κινδύνους που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή και την όλο και πιο συχνή εκδήλωση  ακραίων καιρικών φαινομένων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, προχωρά ένα νέο αντιπλημμυρικό έργο που προστατεύει  ανθρώπους, περιουσίες, δημόσιες υποδομές και το περιβάλλον» προσθέτει ο Περιφερειάρχης. 

Τα σημεία παρέμβασης

Εργασίες καθαρισμού και ενίσχυσης αναχωμάτων προβλέπονται ενδεικτικά στα εξής υδατορέματα: Άναυρου,  Κραυσίδωνα,  Ξηριά,  Αγίου Ονουφρίου,  Αγίου Λαυρεντίου, Σέσκλου, Αγίου Βλασίου, Πλατανιδίων, Ν. Αγχιάλου  Δήμου Βόλου, Αγ. Γεωργίου Δήμου Ρήγα Φεραίου,   Χόρτου Δήμου Ν. Πηλίου και  Λειχούρας Αχιλλείου Δήμου Αλμυρού.

Συγκεκριμένα προβλέπονται οι παρακάτω χωματουργικές και τεχνικές εργασίες:

– Καθαρισμός κοίτης από μεταφερθέντα υλικά απορρίμματα, μπάζα ή βλάστηση και επιχώσεις με σκοπό την αποκατάσταση της αρχικής διατομής τους με μηκοτομική προσαρμογή της κοίτης τους.

– Συντήρηση και  αποκατάσταση καταστραφέντων αναχωμάτων και πρανών

– Συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων επενδύσεων αναχωμάτων και πρανών από συρματοκιβώτια

– Συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων αναβαθμών από σκυρόδεμα ή συρματοκιβώτια

– Συντήρηση και αποκατάσταση καταστραφεισών κοιτοστρώσεων από σκυρόδεμα, ή

Συρματοκιβώτια.

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia