Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ενόψει χειμώνα.

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) πραγματοποιήθηκε  στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής ΕνότηταςΤρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη ενόψει του επερχόμενου χειμώνα, με την συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων όπου και συζητήθηκε το επίπεδο ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και η λήψη απαιτούμενων μέτρων για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στη συνεδρίαση μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Χωρικών Σχεδιασμών και Πολιτικής Γής  κ. Ντίνος Μπάρδας, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων κ. Γεώργιος Σπηλιόπουλος, οι Διοικητές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων και Καλαμπάκας κ. Σπανός Αντώνιος και κ.Τσιορλίδας Ευάγγελος  αντίστοιχα, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Ιωάννης Μπουτίνας, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Γαβριηλίδης Κων/νος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τσιάρας Αθανάσιος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Τ κ. Γεώργιος Μοράκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Φωλίνας Νικόλαος από τον Δήμο Καλαμπάκας κ. Ζιώγας Γεώργιος από τον Δήμο Τρικκαίων, και  ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Σακελλαρίου Ιωάννης. Εκπρόσωπος της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Λοχαγός (ΠΒ) Παναγιώτης Μεγαρχιώτης , ο Δ/ντης Δασών Τρικάλων κ. Κουτσονάσιος Χρήστος, ο Δ/ντης της ΔΕΔΔΗΕ Τρικάλων κ.Ηλίας Ζάχος καθώς και εκπρόσωποι της Δ/νσης Αγροτ. Οικ. και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Τρικάλων, της ΛΕΔ Τρικάλων, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρικκαίων, της ΔΕΔΔΗΕ Καλαμπάκας. του κυνηγετικού συλλόγου Τρικάλων, καθώς και της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Τρικάλων.

Τον συντονισμό της σύσκεψης είχε ο κ. Μπάρδας όπου στην εισήγησή του τόνισε ότι, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων πραγματοποιεί τις απαιτούμενες εργασίες  ώστε να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές και οι περιουσίες των πολιτών. Συγκεκριμένα οι Τεχνικές Εταιρείες που συνεργάζονται με την  Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προχώρησαν στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων καθώς και τον καθαρισμό ρεμάτων για την αποφυγή υπερχειλίσεων, κυρίως σε περιοχές κοντά σε οικισμούς. Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται τα μηχανήματα αποχιονισμού για την αντιμετώπιση προβλημάτων στο ορεινό δίκτυο.

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε από όλους τους συμμετέχοντες η αναγκαιότητα μιας σχεδιασμένης και συντονισμένης δράσης όλων των συναρμοδίων και εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών στο βαθμό που τους αναλογεί, για να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά ενδεχόμενα προβλήματα που δημιουργούνται κατά τη χειμερινή περίοδο.     

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia