Το Σωματείο Ιεροψαλτών στη Δ.Π.Ε.Τρικάλων 

Το Σωματείο Ιεροψαλτών στη Δ.Π.Ε.Τρικάλων .

     Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 ο Πρόεδρος,κ. Αθανάσιος Γ. Δημητρίου και ο Αντιπρόεδρος, κ. Νικόλαος Λεμονάς του Σωματείου Ιεροψαλτών Ν.Τρικάλων Άγιος “Ιωάννης ο Δαμασκηνός” επισκέφθηκαν τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστο Τρικάλη.

   Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε, καταδείχθηκαν και από τις δύο πλευρές οι αρετές και οι στόχοι της διαδικασίας μάθησης γενικότερα αλλά και ειδικότερα της Βυζαντινής Μουσικής.

    Ο Διευθυντής από την εμπειρία του ως εκπαιδευτικός, μεταξύ άλλων, τόνισε  ότι η επιτυχημένη, ουσιαστική διδασκαλία αποτελεί προϊόν ποικίλων παραγόντων, με κοινό συντελεστή την ικανότητα του εκπαιδευτικού να διατηρεί ισορροπία μεταξύ της μεγαλύτερης δυνατής άμβλυνσης του πεδίου σκέψης του μαθητή και παράλληλα του ελέγχου της διδασκαλίας, ως μαθησιακής δραστηριότητας.

    Ο μαθητής πρέπει να έχει φωνητικά προσόντα, μουσική αντίληψη, ζήλο προς μάθηση, ευσέβεια και αγάπη για τον Ναό!Η μέθοδος διδασκαλίας πρέπει να καθίσταται συνεργατική, εποικοδομητική, ελκυστική και να ενθαρρύνει τους μαθητές προβάλλοντας κίνητρα στα πρώτα τους βήματα.

    Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον Διευθυντή Π.Ε για την μέχρι τώρα αγαστή συνεργασία τους και του επέδωσε τον θυρεό του Σωματείου Ιεροψαλτών.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia