Χρήσιμη και ενδιαφέρουσα η εκδήλωση για την κοιλιοκάκη στα Τρίκαλα

Χρήσιμη και ενδιαφέρουσα η εκδήλωση για την κοιλιοκάκη στα Τρίκαλα.

Μεγάλης αποδοχής έτυχε από τους/τις τρικαλινούς/ες η ενημερωτική εκδήλωση για την κοιλιοκάκη, που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Δράση για την Κοιλιοκάκη», με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 στην αίθουσα “Θεόδωρου Μάρκελλου” της Δημοτικής Πινακοθήκης Τρικάλων. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία της εκδήλωσης για τη βελτίωση της γνώσης όλων σε σχέση με την κοιλιοκάκη, που απασχολεί πλήθος συμπολιτών, προκειμένου “να συζητούμε και να βρίσκουμε λύσεις”. Απένειμε και αναμνηστική πλακέτα στον πρόεδρο του συλλόγου «Δράση για την Κοιλιοκάκη» κ. Αθανάσιο Σταμπουλίδη, ενώ τέθηκε προς συζήτηση και η πρόταση για δημοσιοποίηση χαρτών με καταστήματα που προσφέρουν προϊόντα χωρίς γλουτένη. Διότι ουσιαστικά η κοιλιοκάκη (εντεροπάθεια από γλουτένη) είναι μια αυτοάνοση εντεροπάθεια που προκαλείται από την κατανάλωση τροφής που περιέχει γλουτένη.
Ολα τα θέματα που αφορούν στην ασθένεια αναπτύχθηκαν από την παιδίατρο -παιδογαστρεντερολόγο κ. Σταυρούλα Καρύδα (τ. Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης για το «Τι πρέπει να ξέρουμε για την κοιλιοκάκη») και τη διαιτολόγο – διατροφολόγο BSc κ. Κυριακή Τσομπανίδου για την «Αντιμετώπιση της κοιλιοκάκης» και τις «Διατροφικές παρεμβάσεις». Ζητήματα σε σχέση με την προσωπική της εμπειρία ανέφερε η κ. Νικολέτα Τζιωρτζιώτη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας.
Σημειώνεται ότι κατά τον μήνα Μάιο προωθούνται δράσεις σχετικές με την ενημέρωση των πολιτών για την ασθένεια.

Από το γραφείο Τύπου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia