Χριστούγεννα στα Τρίκαλα και αδελφοποίηση Λυκείου με ελληνικής Σχολή στο Γιοχάνεσμπουργκ. 

Γέφυρες συνεργασίας και μηνύματα αγάπης από το Δημαρχείο Τρικκαίων ανάμεσα στο 6ο Λύκειο Τρικάλων και τη Σχολή SAHETI του Γιοχάνεσμπουργκ.

Μια Σχολή που ιδρύθηκε το 1974 από τον Ελληνα δικηγόρο του Νέλσον Μαντέλα, Γιώργο Μπίζο, και η οποία πλήρως ελληνικό πρόγραμμα σπουδών και προωθεί τον ελληνισμό. Οπότε η αδελφοποίηση με το 6ο Λύκειο Τρικάλων δίνει το μήνυμα τη ενότητας και τη συνεργασίας, όπως τόνισε ο διευθυντής του τρικαλινού σχολείου κ. Αρης Μυλωνάς στον χαιρετισμό του. Παρόμοιο και το μήνυμα των εκπροσώπων της Σχολής, του γενικού διευθυντή κ. Γουόργουικ Τέιλορ, της διευθύντριας ελληνικών σπουδών όλων των βαθμίδων της σχολής, κ. Τόνια Παπάζογλου και της κ. Στέλλας Καραγιάννη, διευθύντριας σπουδών νηπιαγωγείου.

Από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων, η αντιδήμαρχος κ. Βασιλένα Μητσιάδη, υποδεχόμενη τους φιλοξενούμενους από τη μακρινή Ν. Αφρική, τόνισε τη σημασία και την ουσία παρόμοιων αδελφοποιήσεων συνολικότερα για την εκπαίδευση και τη συνεργασία ανάμεσα σε μαθητές. Το όμορφο κλίμα «έντυσαν» δύο χορωδίες και πολλή μουσική.

Η χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολεία Τρικάλων έψαλε κάλαντα και τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ενώ η μικτή χορωδία από μαθητές/τριες του 6ου Γυμνασίου και του 6ου Λυκείου Τρικάλων τραγούδησε εμβληματικά τραγούδια, από τα «Μαλαματένια λόγια» μέχρι το «Ας κρατήσουν οι χοροί». Εκτός από τα δώρα που αντηλλάγησαν και τον χαιρετισμό της διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Β. Κάκλα για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, οι φιλοξενούμενοι των Τρικάλων επισκέφθηκαν το Μουσείο Τσιτσάνη και συνομίλησαν για το πλαίσιο της αδελφοποίησης. Κάτι που θα εξειδικευθεί μέχρι το επόμενο βήμα, την επίσκεψη και μαθητών/τριών από το Γιοχάνεσμπουργκ στα Τρίκαλα. Εξάλλου, με την παρουσία του κ. Γιώργου Βλάχου, συντονιστή εκπαίδευσης Αφρικής (πλην Αιγύπτου και Λιβύης), η αδελφοποίηση των δύο σχολείων αποκτά χαρακτηριστικά ουσίας και γνώσης με γέφυρα την ελληνική παιδεία, ειδικά από τη στιγμή που το έμβλημα της Σχολής είναι το αρχαιοελληνικό «Γνώθι Σ’αυτόν».

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia