Άμεσα και μεγάλα αποτελέσματα παρήγαγαν οι συναντήσεις εργασίας Θεοδωρικάκου – Λιούτα

Τον περασμένο Μάιο σε συνάντηση εργασίας, η οποία είχε πραγματοποιηθεί ανάμεσα στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και στον Βουλευτή Τρικάλων, κ. Θανάση Λιούτα, καθώς και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις μεταξύ των δυο ανδρών όλο το προηγούμενο διάστημα, ο Τρικαλινός βουλευτής είχε θέσει προς τον κ. Υπουργό μια σειρά από έργα και δράσεις, η υλοποίηση των οποίων θα είχε μέγιστο οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα για την περιοχή του Δήμου Μετεώρων. 

Στη λίστα των αιτημάτων βρίσκονταν η ανάγκη της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου Μετεώρων, η αναγνώρισή του ως ορεινού Δήμου και ο διαχωρισμός των κοινοτήτων Αμαράντου και Ελαφίου.

Στο διάστημα, το οποίο μεσολάβησε, διαπιστώνεται ότι οι παρεμβάσεις του Τρικαλινού βουλευτή παρήγαγαν άμεσα και σημαντικά αποτελέσματα.

Αρχικά, ο Δήμος Μετεώρων με χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών ρυθμίζει άμεσα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, πράγμα που σημαίνει ότι θα διαχυθούν χρήματα στην τοπική αγορά. Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκε ο διαχωρισμός των δυο κοινοτήτων, Αμαράντου και Ελαφίου – διαχρονικό αίτημα των πολιτών των δύο κοινοτήτων που τώρα γίνεται πράξη –  ενώ ο Δήμος Μετεώρων αναγνωρίστηκε ως ορεινός δήμος. 

Η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και η αναγνώριση της ορεινότητας του Δήμου, αναμένεται στην πράξη να δώσουν οικονομική ανάσα στην τοπική κοινωνία και στην τοπική αγορά. 

Πρόκειται για πράξεις με ιδιαίτερα υψηλή σημασία εάν αναλογιστεί κανείς την πολύ δυσμενή οικονομική περίοδο, την οποία βιώνουν οι πολίτες, οι οικογένειες και όλοι οι επαγγελματίες του συγκεκριμένου Δήμου, λόγω της υγειονομικής κρίσης του Κορωνοϊού. 

Παράλληλα θα πρέπει να τονιστεί ότι οι χαρακτηριζόμενοι ως ορεινοί δήμοι, καθώς και οι επιχειρήσεις σε αυτούς, λαμβάνουν επιπλέον χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων αναγκών που καλούνται να αντιμετωπίσουν. 

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι, στις συγκεκριμένες συναντήσεις, ο Θανάσης Λιούτας είχε θέσει υπ’ όψιν του κ. Υπουργού την ανάγκη των πολιτών του Δήμου Μετεώρων να κατασκευαστεί εκεί το δικό τους δημοτικό, κλειστό κολυμβητήριο. Ένα έργο, το οποίο θα είναι διεθνών προδιαγραφών και μεγάλης σημασίας για την τοπική κοινωνία. Το συγκεκριμένο έργο, αυτή την περίοδο, η αρχή του Δήμου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος το εντάσσουν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης».

Ο Θανάσης Λιούτας χαιρέτισε την ταχεία υλοποίηση όλων των παραπάνω θεμάτων, τόνισε τα υψηλά αντανακλαστικά του Υπουργού Εσωτερικών πάνω στην επίλυση των αναγκών και των προβλημάτων και υπογράμμισε ότι είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό κάθε πολίτη του Δήμου Μετεώρων και συνολικά πάντα στο πλευρό κάθε πολίτη του Νομού Τρικάλων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia