Ίδρυμα Χατζηγάκη: Νέα, Σύγχρονη Βιβλιοθήκη στην Αθήνα με Βιβλιογραφία για τη Θεσσαλία

ΑΘΗΝΑ | 21.11.2022: Με χαρά ανακοινώνουμε το νέο εγχείρημα του Ιδρύματος Χατζηγάκη να δημιουργήσει μία ανανεωμένη, σύγχρονη και πολυδιάστατη βιβλιοθήκη, με πλούσια βιβλιογραφία σχετικά με την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Στόχοι του εγχειρήματος:

1. Nα καταστεί το Ίδρυμα σημείο αναφοράς για μαθητές, μελετητές, ερευνητές κ.ο.κ. που κατοικούν στην Αττική και ενδιαφέρονται να αναζητήσουν βιβλιογραφία σχετική με το Περτούλι, την πόλη και τον νομό Τρικάλων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα επιτόπιας μελέτης ή υπό όρους δανεισμού.

2. Nα διαφυλαχθεί η βιβλιογραφία του γενέθλιου τόπου της οικογένειας Χατζηγάκη, δημιουργώντας μια θεσσαλική κοιτίδα στην πρωτεύουσα.

Ο Πρόεδρος και Συνιδρυτής Δρ. Στέλιος Μ. Χατζηγάκης ανέφερε μεταξύ άλλων για το εν λόγω εγχείρημα: «Η φετινή χρονιά αποτελεί ορόσημο τόσο για το Ίδρυμα, όσο και για την οικογένειά Χατζηγάκη. Η ιστορία της οικογένειάς συμπληρώνει πλέον των 300 χρόνων διαδρομής, καθώς το 1722 εμφανίζεται ο Τριαντάφυλλος Χατζής Μπέρτας, ο οποίος θεωρείται ο γενάρχης της οικογένειας. Η διάνθιση και ο εμπλουτισμός της βιβλιοθήκης μας με τίτλους της θεσσαλικής και τρικαλινής εργογραφίας γίνεται με στόχο να καταστήσουμε το Ίδρυμά μας μια θεσσαλική κοιτίδα στο κέντρο της Αθήνας.»

Η υποστήριξη του Δημάρχου κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και η προσφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων στο εν λόγω εγχείρημα είναι εξαιρετικά σημαντική.

___

Λίγα λόγια για το Ίδρυμα Χατζηγάκη:

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Χατζηγάκη είναι ένα κοινωφελές ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2008, αποτελώντας το όραμα του δικηγόρου και λογοτέχνη Παναγιώτη Χρ. Χατζηγάκη. Στους καταστατικούς σκοπούς του περιλαμβάνονται κοινωφελείς και πολιτιστικές δράσεις με έμφαση στην πρόνοια, την αλληλεγγύη, την παιδεία και τον πολιτισμό. Ξεκίνησε επίσημα την δράση του τον Φεβρουάριο του 2012.

Στηριζόμενο στις άοκνες προσπάθειες του Προέδρου και Συνιδρυτή, Δρ. Στέλιου Μ. Χατζηγάκη, στα δέκα χρόνια ενεργούς πορείας του, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Χατζηγάκη έχει διοργανώσει συνέδρια και διαλέξεις, έχει απονείμει βραβεία και υποτροφίες σε μαθητές, έχει υποστηρίξει την έρευνα και την ιστορία κι έχει πραγματοποιήσει δεκάδες δωρεές σε κοινωνικές δομές, οργανισμούς και σχολεία.

Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος: www.chatzigakisfoundation.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia