«Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» το μήνυμα από τα Τρίκαλα

Σαφές για μια ακόμη χρονιά το μήνυμα που ενστερνίστηκε και διαμοίρασε ο Δήμος Τρικκαίων: «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί». Το βράδυ του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου 2016, σε συνεργασία με το Ιδρυμα Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», ο Δήμος Τρικκαίων υλοποίησε και στα Τρίκαλα τη «Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα».

Τη 16η διοργάνωση στη σειρά, που δίνει έμφαση στην προσπάθεια να μειωθούν τα ατυχήματα, με τη μη κατανάλωση αλκοόλ. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με τη Δ. Αστυνομίας Τρικάλων (Τμήμα Τροχαίας και τον Αστυνόμο Β, κ. Γιώργο Βλάχο ) και εθελοντές/τριες, στο μπαρ Frame διοργανώθηκε η μίνι εκστρατεία ενημέρωσης. Σε κάθε παρέα οριζόταν ένας/μία οδηγός που προμηθευόταν ένα βραχιολάκι και στο τέλος της διασκέδασης, με αλκοτέστ επιβεβαιωνόταν η μη κατανάλωση αλκοόλ.

Το ποσοστό κατανάλωσης αλκοόλ στους οδηγούς της παρέας ήταν κάτω από 10%. Ετσι, η προτροπή «Το να μείνεις νηφάλιος/α είναι τόσο απλό όσο να φορέσεις ένα βραχιολάκι! Απλά καν’ το. Η ζωή είναι ωραία, μην τη χάσεις για ένα ποτό!», φαίνεται πως απέδωσε και για μια ακόμη χρονιά δόθηκε ένα μήνυμα ζωής.
Στη δράση, που διοργάνωσε το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων τη Δ/νσης Πολιτισμού Αθλητισμού Παιδείας του Δήμου Τρικκαίων, μετείχαν οι Γιάννης Λάππας (από την Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων) και οι εθελοντές/τριες – φοιτητές/τριες του τμήματος Διαιτολογίας – Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Τρίκαλα, Μαριάνθη – Αριστέα Βασιλοπούλου, Γιάννης Μανωλαράκης, Χαρίκλεια Παροπούλου, Αγγελος Χανιωτάκης, Γιώργος Καλογιαννάκης, Γωγώ Φαφαλιού.
Η δράση υλοποιήθηκε με την ευγενική προσφορά των εταιρειών CocaCola 3E, Flax, Foodrinco, Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.-Βιομηχανία Μπισκότων & Ειδών Διατροφής και Tea Route, που προσέφεραν αναμνηστικά δώρα, καθώς και των ΕΝ.Ε.ΑΠ., μεγάλου υποστηρικτή της δράσης, και της ACS Courier, που αναλαμβάνει την ευθύνη και το κόστος της έγκαιρης μεταφοράς των υλικών.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia