Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην περιοχή της πυρκαγιάς στα Στουρναρέικα

Αντιπροσωπεία της ΤΕ Τρικάλων  του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους Αχιλλέα Καταρτζή μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας   και Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος και την Μπακάση Βάσω, μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας και περιφερειακή σύμβουλο Θεσσαλίας, περιόδευσαν στα Στουρναρέϊκα και στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε  η εστία φωτιάς.

     Στην περιοδεία συναντήθηκαν και μίλησαν με Πυροσβέστες και κατοίκους του χωριού.

    Μετά από την 4η συνεχιζόμενη  ημέρα που η φωτιά εξακολουθούσε να σιγοκαίει και να εκδηλώνει επικίνδυνες αναζωπυρώσεις,  σε συνδυασμό με τη δύσκολη  ως ακατόρθωτη πρόσβαση των δυνάμεων  πυροσβεσης και του εξοπλισμού- μέσων κατασβεσης στο σημείο, χρησιμοποιήθηκε  εναέριo μέσo, ώστε αποτελεσματικά να αντιμετωπιστεί και να μπει τέρμα στον όποιο κίνδυνο για μεγάλη εξάπλωση και συνεπώς την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής. Άλλωστε, η χρήση εναέριου μέσου ήταν απαραίτητη πολύ νωρίτερα, απ’ την αρχή των επικίνδυνων αναζωπυρώσεων,ώστε να μην εναπόκειται η επιχείρηση κατάσβεσης στα πιο  περιορισμένα μέσα και στη γεμάτη αυτοθυσία προσπάθεια πυροσβεστών, κατοίκων, εθελοντών.

    Αξίζει να αναφερθεί, αυτό που μας μεταφέρανε κάτοικοι του χωριού, δηλαδή  η μαζική ανταπόκριση στη μάχη της πυρόσβεσης ,ιδιαίτερα των νέων από τα Στουρναρέικα. Στην προσπάθεια οργάνωσης της μάχης, ζητώντας με δική τους πρωτοβουλία  την βοήθεια από ορειβατικούς συλλόγους, ορειβάτες και εθελοντές από την Καλαμπάκα, την Ελάτη κ.α. Αψηφώντας την κόπωση και το φόβο, περπατώντας για 50 λεπτά μέσα στη νύχτα και σε δύσβατη περιοχή, ώστε να μεταφερθούν γεννήτριες, λάστιχο και ότι άλλο  χρειάζονταν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής,  αφού  ήταν αδύνατη η πρόσβαση οχήματος.

      Αυτό δείχνει  πως οι ανιδιοτελεις  αξίες του λαού μας, της νεολαίας μας, οι αξίες της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας δε χάνονται, όσο κι αν προσπαθεί το κυρίαρχο σύστημα να τις εξαφανίσει. Ξεπηδούν, έρχονται στο προσκήνιο αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες. Αποδεικνύοντας   ότι μόνο ο ίδιος ο λαός με την αποφασιστικότητά του μπορεί να υπερασπίσει και να σώσει τα δάση, τη γη, το περιβάλλον ως λαϊκή περιουσία. Μόνο ο λαός της περιοχής μας και της χώρας μας με την οργανωμένη επαγρύπνηση,περιφρούρηση και κινητοποίηση μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή, την καταπάτηση και την ιδιοποίηση του φυσικού πλούτου, της λαϊκής περιουσίας είτε από φυσικά φαινόμενα, είτε από επιχειρηματικά “επενδυτικά” συμφέροντα. Να αντιπαλέψει την πολιτική της τραγικής υποχρηματοδοτησης και υποστελεχωσης της πολιτικής προστασίας, των δασικών και πυροσβεστικων υπηρεσιων, την πολιτική ιδιωτικοποίησης της δασοπυρόσβεσης, της εμπορευματοποίησης των δασων,της γης,του περιβάλλοντος, της χρησιμοποίησής τους ως πηγή κέρδους για συμφέροντα λίγων.

     Να αντιπαλέψει αυτή την πολιτική που αποτελεί το προσάναμμα των πυρκαγιών που βιωνουμε. 

    Καμία Επανάπαυση! Να μην επιτρέψει ο λαός μας την καταστροφή και ιδιοποίηση του φυσικού πλούτου. Να μην επιτρέψει να ξεχαστούν οι εγκληματικές ευθυνες της σημερινής αλλά και ολων των προηγούμενων κυβερνήσεων για την τραγωδία που βιώνουμε. Επαγρύπνηση!  Όλοι στη μάχη! Έμπρακτη Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia