Απεργούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Το Δ.Σ της Ε.Ν.Κ.Υ.Ν.Τ καλεί τους συναδέλφους σε συμμετοχή στην πανυγειονομική απεργία- συγκέντρωση την Τρίτη 16/6/20 στις 10.30πμ.

Γιατί δε θεωρούμε ότι είναι <<περιττός >> κανένας από τους συναδέλφους επικουρικούς που προσλήφθηκαν στην περίοδο της επιδημίας.

Γιατί  η κυβέρνηση αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό κάνει γοργά βήματα προς την ιδιωτικοποίηση της υγείας και εξακολουθεί τις αναγκαστικές μετακινήσεις αντί να κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις.

Γιατί δεν ανεχόμαστε τον 21ο  αιώνα κλινικές να λειτουργούν με 2και 3 μόνο ιατρούς καθώς και μονάδες υγείας να στερούνται βασικών ιατρικών ειδικοτήτων και προσωπικού καθαριότητας, φύλαξης ,τραυματιοφορέων .

Γιατί δεν ανεχόμαστε αυτό που κυνικά ομολόγησε πρόσφατα ο Υφυπουργός υγείας ότι τα <<κενά θα συνεχίσουν να υπάρχουν στο ΕΣΥ>>.

Γιατί σφυρίζουν αδιάφορα στο αίτημά μας για αποπληρωμή των πρόσθετων εφημεριών και επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009, που τους πετσόκοψαν κατά 40%.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Καμία απόλυση επικουρικού. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις .Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Ανάπτυξη, στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλων των δημόσιων μονάδων της ΠΦΥ.
  • Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
  • Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Σταθερός ημερήσιος εργάσιμος χρόνος.5ήμερο-6ωρο-30ωρο, με μία εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα. 
  • Άμεση επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα του 2009. Όχι άλλο έναντι πληρωμή των εφημεριών. Έγκαιρη αποπληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (τακτικών και πρόσθετων). Κατάργηση του απαράδεκτου 9%.
  • Κατάργηση της εγκυκλίου Χουλιαράκη. Πλήρης κάλυψη της αστικής ευθύνης από την εργοδοσία και το κράτος.
  • Κατάργηση στο σύνολό τους των υπουργικών αποφάσεων Πολάκη. Άμεση αποσύνδεση της βαθμολογικής εξέλιξης των επιμελητών των ΤΕΠ από την απόκτηση του τίτλου της εξειδίκευσης της επείγουσας ιατρικής. Αύξηση των εκπαιδευτικών κέντρων για την εξειδίκευση της επείγουσας ιατρικής. Απονομή του τίτλου της εξειδίκευσης στην επείγουσα ιατρική, χωρίς εξετάσεις και χωρίς κανένα άλλο προαπαιτούμενο σε όσους γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με δύο (2)έτη προϋπηρεσίας σε ΤΕΠ, ΜΕΘ και στο ΕΚΑΒ το επιθυμούν.

   ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ!ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

                              ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ!

 ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.ΚΥ.ΝΤ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia