Για δεύτερη μέρα μαζί Μητσοτάκης – Σκρέκας στη νέα σύγχρονη λιγνιτική μονάδα

Πολύτιμη είναι η συμβολή της νέας μονάδας «Πτολεμαΐδα 5» στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει η χώρα μας για ενεργειακή αυτονομία, σύμφωνα με τον Τρικαλινό Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, ο οποίος συνόδευσε για δεύτερη ημέρα τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στην επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της μονάδας.

Ο κ. Σκρέκας εξήρε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της νέας μονάδας, η οποία:

lΑνταγωνίζεται σε θέμα κόστους παραγωγής τις μονάδες φυσικού αερίου που λειτουργούν σήμερα, ακόμα και σε περιόδους με χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου.

lΔημιουργεί 800 νέες θέσεις εργασίας κτυπώντας την ανεργία και δίνει το χρονικό περιθώριο ώστε να επιτύχουμε μια δίκαιη και ομαλή ενεργειακή μετάβαση.

lΕκπέμπει χαμηλότερο CO2 στο περιβάλλον, σε σχέση με τις υφιστάμενες μονάδες.

lΘωρακίζει την ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας.

Η ΔΕΗ, υπογράμμισε ο Τρικαλινός υπουργός, με τις επιλογές της σημερινής διοίκησης και με τη στήριξη της Κυβέρνησης, από ζημιογόνος εταιρεία που ήταν το 2019, με συσσωρευμένες ζημιές 2,5 δισ. ευρώ και χρέη προς προμηθευτές που προσέγγιζαν τα 900 εκατ. ευρώ, έχει μετατραπεί σε εθνικό πρωταθλητή που έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει στον ενεργειακό τομέα σε ολόκληρη τη βαλκανική χερσόνησο.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia