Για τη στήριξη των εμπόρων μεταχειρισμένων φορτηγών στον Υφυπουργό Οικονομικών ο Θανάσης Λιούτας

Το σωματείο εμπόρων μεταχειρισμένων φορτηγών του Νομού Τρικάλων επικοινώνησε με τον βουλευτή Τρικάλων Θανάση Λιούτα και ζήτησε από τον βουλευτή, ο ίδιος να επιληφθεί ενός πολύ κρίσιμου ζητήματος, το οποίο οι έμποροι αντιμετωπίζουν.

Με την ψήφιση ενός νέου σχετικού νόμου, απαγορεύεται η εισαγωγή επαγγελματικών φορτηγών με κινητήρα τεχνολογίας EURO 3, για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος. Ωστόσο πριν την πρόσφατη ψήφιση του νόμου αυτού, οι έμποροι είχαν εισάγει τα εν λόγω φορτηγά και τώρα με την ισχύ του νόμου αδυνατούν να τα εκτελωνίσουν και τελικά να τα πωλήσουν.

Ο Θανάσης Λιούτας άμεσα επικοινώνησε με το Υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα με το γραφείο του Υφυπουργού Φορολογικής Πολιτικής, κύριου αρμόδιου πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου. Από την πλευρά του κ. βουλευτή εξηγήθηκε η κατάσταση και συζητήθηκε η ανάγκη για την ύπαρξη μιας εφάπαξ – για μια και μόνο φορά – τροποποιητικής διάταξης για όσους πριν την ψήφιση του νόμου εισήγαγαν τα εν λόγω φορτηγά. Η διάταξή αυτή θα μπορούσε να δώσει διέξοδο στους συγκεκριμένους εμπόρους, ώστε να πωλήσουν τα οχήματα και να διαφύγουν του οικονομικού κινδύνου που έχει δημιουργηθεί. 

«Μια σχετική μεταβατική διάταξη, για μια και μόνο φορά, θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Η ισχύς της ρύθμισης αυτής για μια και μόνο φορά υπερασπίζεται την ανάγκη για τη δίκαιη μετάβαση προς μια περιβαλλοντικά φιλική εποχή. Σε κάθε περίπτωση η προστασία του περιβάλλοντος είναι κρίσιμος και πολύτιμος στόχος και απόλυτα υψηλή προτεραιότητα της κυβέρνησής μας».

Ταυτόχρονα ο κ. Λιούτας πάντα υπογραμμίζει ότι ο κλάδος των μεταφορών βρίσκεται στον πυρήνα της ανάπτυξης. Για τη χώρα μας οι ιδιοκτήτες και έμποροι φορτηγών αποτελούν έναν στιβαρό πυλώνα των μεταφορών. Επομένως αποτελούν ένα βασικό κομμάτι για την εθνική μας ανάπτυξη. Με τη σκέψη αυτή και ασφαλώς πάντα κινούμενοι στα πρότυπα συμμόρφωσης προς τον στόχο της περιβαλλοντικής προστασίας, πρέπει να στηρίζεται ο κλάδος. Με τον τρόπο αυτό στηρίζονται οι επαγγελματίες και οι οικογένειές τους, τόσο στο Νομό Τρικάλων όσο και σε ολόκληρη τη χώρα, και τελικά στηρίζεται ολόκληρη η εθνική μας οικονομία

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia