Δίπλα στους σεισμοπαθείς του τόπου μας ο Βουλευτής Θανάσης Λιούτας

Άμεσα δίπλα στους σεισμοπαθείς σε πολλά χωριά του τόπου μας βρέθηκε ο Θανάσης Λιούτας, αποτιμώντας μαζί τους τις ζημιές που προκάλεσε ο μεγάλος σεισμός στην περιοχή μας.

Ο Θανάσης Λιούτας επισκέφθηκε τους σεισμόπληκτους στο Ζάρκο, στην Πηνειάδα, στο Διάσελλο, στην Αγρελιά, καθώς και σε άλλες περιοχές, συνομίλησε με τους κατοίκους και με τα αρμόδια κλιμάκια που βρίσκονταν εκεί, κατέγραψε τις βασικές ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί και άμεσα κινητοποιήθηκε για την ικανοποίησή τους.

Από την πρώτη στιγμή, ο Τρικαλινός Βουλευτής επικοινώνησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, τον ευχαρίστησε για την άμεση συνδρομή της Πολιτείας και συζήτησαν για τον τρόπο αποζημίωσης των πληγέντων και για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν.

Ο κ. Πέτσας ενημέρωσε τον Θανάση Λιούτα ότι, άμεσα δόθηκε εντολή να δοθεί επίδομα 600 ευρώ σε κάθε σεισμόπληκτη οικογένεια για την κάλυψη άμεσων βιοτικών αναγκών και αποζημίωση έως 6000 ευρώ στις περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη αποκατάστασης οικοσυσκευής. Επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε ότι θα δοθεί και επιδότηση ενοικίου για όσα κτίρια κριθούν μη κατοικήσιμα.

Επιπρόσθετα, ο Τρικαλινός Βουλευτής επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη.

Ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών άμεσα συγκρότησε κλιμάκια μηχανικών για τη διενέργεια αυτοψιών στα πληγέντα κτίρια και την καταγραφή των ζημιών, αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση. 

Ειδικότερα, ο κ. Καραγιάννης, όπως σημείωσε και ο κ. Πέτσας, ανέφερε ότι θα υπάρξει μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης επιδότηση ενοικίου για όσα κτίρια κριθούν μη κατοικήσιμα (από 300 έως 500 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας), καθώς και στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση κτιρίων που έχουν πληγεί. Επιπρόσθετα ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι, θα υπάρξει επιχορήγηση των Δήμων και της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των υποδομών που έχουν πληγεί από τον σεισμό, θα μπορούν να διατεθούν και οικίσκοι για την προσωρινή στέγαση των σεισμοπαθών, ενώ θα υπάρξει και μέριμνα για αίθουσες για τη στέγαση των σχολείων.

Επιπρόσθετα ο Τρικαλινός Βουλευτής επικοινώνησε και με τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας, κ. Σπύρο Αγναντή, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ. Ευάγγελο Κοσμά, καθώς και με τους Τοπικούς Προέδρους των κοινοτήτων των πληττόμενων περιοχών και συζήτησαν πάνω στα προβλήματα που ανέκυψαν από τον μεγάλο σεισμό. Ο Θανάσης Λιούτας ενημερώθηκε ότι υφίστανται και μεγάλες ζημιές και σε νηπιαγωγεία και σχολεία του Δήμου Φαρκαδόνας και για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών τους, ο ίδιος θα ζητήσει την άμεση συνδρομή των αρμόδιων Υπουργείων.

Ο Θανάσης Λιούτας επιπρόσθετα ζήτησε από τον Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, οι σεισμόπληκτοι της περιοχής μας να φιλοξενηθούν σε κτίρια προσωρινής φιλοξενίας του Νομού Τρικάλων (πχ. σε ξενοδοχεία). Ο κ. Παπαστεργίου ανταποκρίθηκε θετικά και οι σεισμόπληκτοι μπορούν να δηλώσουν το αίτημά τους στον Δήμο στον οποίο υπάγονται. 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia