ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ γνώση παροχής Α’ βοηθειών  στους πολίτες

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ γνώση παροχής Α’ βοηθειών  στους πολίτες.

Η προσπάθεια της   Αντιδημάρχου  Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Αλληλεγγύης  κας Χαράς  Καλιώρα για την καθολική γεωγραφική κάλυψη του Δήμου Πύλης, στη  γνώση παροχής πρώτων βοηθειών, συνεχίστηκε την Τρίτη 15 Μαΐου στο Παλαιομονάστηρο.

Με πρωτοβουλία της δραστήριας Αντιδημάρχου του Δήμου Πύλης και με την  οργανωτική βοήθεια του Προέδρου της Τ. Κ. Παλαιομοναστήρου κ. Μπουτζιώλη Θωμά,  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του τοπικού Συλλόγου Γυναικών, εκπαιδευτικό σεμινάριο εκμάθησης πρώτων βοηθειών – Κάρπα και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED).

Η εκπαιδευτική ομάδα  του ΕΚΑΒ / παράρτημα Τρικάλων που αποτελούσαν οι κυρίες  Μπάτζιου Ιφιγένεια και Γουγά Ζωή μετέφερε τη γνώση στους συμμετέχοντες και όλοι μαζί έστειλαν το μήνυμα πως «η γνώση στην  παροχή πρώτων βοηθειών  σώζει θύματα υπό κατάρρευση και είναι ιδιαίτερα σημαντική».

Αξίζει να σημειωθεί πως στους εκπαιδευόμενους  ήταν και ο Πρόεδρος της Αθαμανίας κ. Κάλλος Γεώργιος, προτάσσοντας από τη μεριά του την αναγκαιότητα εκπαίδευσης και απόκτησης αυτόματους εξωτερικού απινιδωτή (AED) λόγω του δυσπρόσιτου της  περιοχής. Η Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε την απόκτηση του απινιδωτή μέσω χορηγίας, προσφορά για τους φύλακες του δήμου μας. 

Μετά το πέρας των σεμιναρίων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Αλληλεγγύης  κα Χαρά Καλιώρα δήλωσε… «το παζλ της γνώσης συμπληρώνεται κομμάτι κομμάτι. Από το Παλαιομονάστηρο που είχε σειρά, πολλοί συνδημότες μας έκαναν κτήμα τους αυτή τη μοναδική γνώση. Τη γνώση που σώζει ζωές. Αυτή εξ’ άλλου είναι και η επιδίωξη από τη μεριά του Δήμου Πύλης. Υπεύθυνοι και χρήσιμοι πολίτες με σκοπό την καλύτερη θωράκιση στην πρόληψη».

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia