Δ. Τρικκαίων: Ξεκινούν εργασίες στον νέο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει ο νέος Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στα Τρίκαλα. Πρόκειται για ένα διπλό έργο, που βελτιώνει τους χρόνους και τη διαδικασία μεταφοράς απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ. Η κατασκευή του ΣΜΑ έχει προϋπολογισμό 226.980,35 € και η προμήθεια των οχημάτων 196.000 €. Ηδη, στα τέλη του 2020 αγοράστηκαν τρία οχήματα (δύο αυτοσυμπιεζόμενα κοντέινερς και ένα πολυμηχάνημα τύπου JCB), ενώ υπογράφτηκε και η σύμβαση με τον εργολάβο για την κατασκευή του ΣΜΑ.


Τον χώρο του νέου ΣΜΑ, δίπλα ακριβώς από τον βιολογικό καθαρισμό, που επίσης ανακατασκευάζεται, επισκέφθηκαν, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και οι αντιδήμαρχοι, Βασιλένα Μητσιάδη και Γιώργος Ζιώγας.

Οι εκπρόσωποι των εργολάβων (Κ/ΞΙΑ Γεώργιος Αναστασίου & ΣΙΑ ΕΕ – Ε. Παπαχρήστος & ΣΙΑ ΕΕ) συνομίλησαν με τους εκπροσώπους του Δήμου Τρικκαίων, ενημερώνοντας για την πορεία και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών. Ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε, πόσο σημαντικό είναι το έργο, που το χαρακτήρισε «έργο οφειλόμενο για κάθε πολίτη», με στόχο να βελτιωθεί η αποκομιδή απορριμμάτων και να προστατευθεί ακόμη περισσότερο το περιβάλλον.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia