Δ. Τρικκαίων: Πρόσθετη υποδομή για διαδίκτυο στα σχολεία

Τρεις διαφορετικές δράσεις με μία συνισταμένη για το διαδίκτυο στα σχολεία, υλοποίησε ο Δήμος Τρικκαίων.
Η συνισταμένη είναι η παροχή εξοπλισμού για χρήση διαδικτύου και οι δράσεις είναι:
1. Υποδομή για διαδίκτυο
Ο Δήμος Τρικκαίων παρείχε την υποδομή για διαδίκτυο σε όλα τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στηρίζοντας την προσπάθεια των εκπαιδευτικών να μετέχουν στην τηλεκπαίδευση και από το σχολείο, η Σχολική Επιτροπή ικανοποίησε τα αιτήματα των διευθυντών/τριών και εγκατέστησε την υποδομή για τον εξοπλισμό και τη δομημένη ενσύρματη καλωδίωση.
2. Υποδομή για αίθουσες Πληροφορικής
Ο Δήμος Τρικκαίων συνέδραμε στην ολοκλήρωση της εγκατάστασης εξοπλισμού στις αίθουσες πληροφορικής των σχολείων. Πρόκειται για εξοπλισμό, ο οποίος παραδόθηκε σε σχολικές μονάδες από το Υπουργείο Παιδείας. Ο Δήμος Τρικκαίων, στην ευθύνη του οποίου είναι τα διδακτήρια, με τη συνεργασία των διευθυντών/τριών και των εκπαιδευτικών, προέβη στις απαραίτητες ενέργειες σε κάθε αίθουσα, ώστε αυτή να είναι πλήρως λειτουργική, σε επίπεδα τεχνικό και εξοπλισμού πληροφορικής.
3. Διαδίκτυο στα κυλικεία


Βάσει της νομοθεσίας, η ταμειακή μηχανή των κυλικείων θα έπρεπε να πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές. Ο Δήμος Τρικκαίων επέκτεινε τη σύνδεση του διαδικτύου και στα σχολικά κυλικεία, για να εξυπηρετούνται οι ενοικιαστές τους και η εκπαιδευτική κοινότητα βάσει των νόμιμων διατάξεων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia