Δ. Τρικκαίων: Συνεργασία και 3 απλά βήματα για την καθαριότητα


Τη συνεργασία όλων των πολιτών, όπως και των παραγωγών – πωλητών της λαϊκής αγοράς, θέτει ως πρώτη προτεραιότητα ο αντιδήμαρχος Ανταποδοτικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας Χριστόφορος Ρόμπος.
«Σημαντικό είναι», τόνισε, «το να μπορούμε όλοι μαζί να συνεργαζόμαστε για καθαρή πόλη».
Και για τον λόγο αυτόν, προτείνει και συστήνει στους τρικαλινούς και τις τρικαλινές, 3 απλά βήματα για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η εικόνα της πόλης:

  1. Στον κάδο ανακύκλωσης (τον μπλε κάδο) απορρίπτουμε τα χαρτόνια διπλωμένα ή τσακισμένα. Ετσι, θα χωρούν περισσότερα, δε θα βρίσκονται πεταμένα γύρω από τον κάδο και θα γίνεται ταχύτερα η αποκομιδή τους
  2. Στον ίδιο, μπλε κάδο ΔΕΝ απορρίπτουμε τρόφιμα, ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές, οικοδομικά υλικά, τζάμια, υφάσματα, κλαδιά δέντρων, δέρμα, ξύλινα αντικείμενα
  3. Για να συγκεντρώσει ο Δήμος Τρικκαίων τα ογκώδη αντικείμενα (στρώματα, έπιπλα κ.α.) χρειάζεται ένα απλό τηλεφώνημα στο 243120000 ή email στο 20000@trikalacity.gr
    Με την κίνηση αυτή, καταγράφεται το αίτημα, ειδοποιείται η αρμόδια υπηρεσία και έπειτα δίνεται ραντεβού με τον πολίτη για να παραλάβει το ογκώδες αντικείμενο.
    Ο κ. Ρόμπος εφιστά την προσοχή των πολιτών, επισημαίνοντας: «Για να μη δημιουργούμε πρόβλημα στους κάδους απορριμμάτων ή στους συμπολίτες, οι πολίτες είναι καλύτερο να κρατούν τα αντικείμενα στον χώρο τους και μετά την ειδοποίηση από την αρμόδια υπηρεσία, να τα παραδίδουν στην προκαθορισμένη ημερομηνία».
    Με τα τρία αυτά απλά βήματα, επεσήμανε ο κ. Ρόμπος, μπορούμε «χωρίς κόστος, αλλά με απλή συνεννόηση και συνεργασία, να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τον Δήμο μας. Οι δημοτικές υπηρεσίες θα συνεχίσουν να επιτελούν το έργο τους, που γίνεται ευκολότερο και με απτά αποτελέσματα, εάν συνεργαστούμε όλοι και όλες».
    Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia