Εργατικό Κέντρο στα χέρια των εργατών

Συναδέρφισσες/οι,

Ζούμε δύσκολες μέρες για μας και τις οικογένειες μας.

 Η ακρίβεια κάθε μέρα μας τσακίζει. Οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι απλησίαστες, οι λογαριασμοί ρεύματος που έρχονται στα σπίτια μας κοστίζουν ένας μισθός και ταυτόχρονα η κυβέρνηση μας προετοιμάζει για ένα χειμώνα «φωτιά» με το οξύμωρο ότι θα παγώσει το κοκκαλάκι μας, καθώς η θέρμανση θα είναι προνόμιο μόνο για λίγους…

Οι μισθοί μας παραμένουν πενιχροί, ακόμα και αν πανηγυρίζουν για την αύξηση μερικών ευρώ.

Τώρα είναι η ώρα να γίνει πανεργατικός ξεσηκωμός να δυναμώσει η πάλη απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας.

Μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση , όλοι οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στα σωματεία τους , να γίνουν κέντρα αγώνα για τα προβλήματά μας . Να αποτελούν πραγματικό αποκούμπι για κάθε συνάδελφο να σφίζουν από ζωντάνια και δράσεις. Να παλεύουν για κάθε εργαζόμενο σε κάθε χώρο δουλειάς.

Στα Τρίκαλα τα ταξικά σωματεία κάνουν προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια να συσπειρώσουν τους εργαζόμενους. Με κινητοποιήσεις για όλα τα οξυμμένα ζητήματα, με γενικές συνελεύσεις,με απεργίες μαζικές παλεύουμε για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς. Διεκδικήσαμε και καταφέραμε να μην γίνουν απολύσεις σε μια σειρά από χώρους. Δεν αφήσαμε την απληρωσιά στην Ένωση και στην ΤΡΙΚΚΗ. 

Από την άλλη ,σε αυτή την κρίσιμη φάση για τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης μας, η πλειοψηφία  της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων , αναλαμβάνοντας τεράστια ευθύνη, επιλέγει να πάει άλλη μια φορά για διορισμό διοίκησης  , συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο του εκφυλισμού της λειτουργίας του αντί να οργανώσει ένα εργατικό συνέδριο για να συζητηθούν τα μεγάλα προβλήματα, η οργάνωση της πάλης.

Ζητάμε να γίνει Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου όσο το δυνατόν ποιο σύντομα . Να λειτουργήσουν τα σωματεία. Θα πάρουμε το επόμενο χρονικό διάστημα πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της αγωνιστικής κλιμάκωσης, για την οργάνωση απεργιακού αγώνα στα Τρίκαλα και πανελλαδικά. To επόμενο διάστημα οργανώνουμε πλατιά σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών, όλων των εργαζόμενων.

Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή που βλέπει στον αγώνα, στα αιτήματά μας την διέξοδο. Καλούμε κάθε σωματείο ανεξάρτητα από τον συσχετισμό δύναμης στο ΔΣ να μπει μπροστά να οργανωθεί η πάλη.  Δεν μένουμε παγωμένοι στην αδράνεια . Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να μετατρέψουμε το ΕΚ Τρικάλων σε πραγματικό μετερίζι αγώνα για τουςεργαζόμενους της περιοχής . Να αλλάξουμε αποφασιστικά τους συσχετισμούς που μπαίνουν εμπόδιο στην δράση των σωματείων.

Η ζωή η ίδια μας δείχνει ότι οι αγώνες των εργαζόμενων μπορεί να είναι νικηφόροι. Ο αγώνας των εργαζόμενων στην cosco, στην efood είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα που μας δείχνουν ότι η συσπείρωση των εργαζόμενων έχει αποτελέσματα.

Σε αυτό τον δρόμο χρειαζόμαστε σωματεία εργαζόμενων μαζικά, Εργατικά Κέντρα που θα παλεύουν στο πλευρό μας και δεν θα είναι ακόμα ένα όπλο στα χέρια των αστικών κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων. Όλοι στον αγώνα!

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από:

  1. Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών
  2. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων
  3. Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων
  4. Παράρτημα Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου Τρικάλων
  5. Σωματείο λογιστών και βοηθών λογιστών Τρικάλων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia