Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023 στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων.

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023 στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων.


Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν και έχει σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους.
Στο πλαίσιο αυτής της Ημέρας πραγματοποιήθηκαν στο 5o Γυμνάσιο Τρικάλων διάφορες δράσεις όπως:
• Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Δήμου Τρικκαίων όπου παρουσιάστηκαν οι κακοτοπιές του Διαδικτύου και δόθηκαν στους μαθητές/τριες οδηγίες για συνετή χρήση του διαδικτύου από τον υπεύθυνο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΠΛΗ.ΝΕ.Τ) Τρικάλων, κ. Λεωνίδα Μποντίλα.
• Παρακολούθηση διαδικτυακής ημερίδας με θέμα την παραπληροφόρηση μέσω του Διαδικτύου και τα Fake news.
• Ενημερωτικές συνεδρίες και συμβουλές από τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής του Σχολείου σε ό,τι αφορά τους κινδύνους απώλειας των προσωπικών δεδομένων και τη σημασία χρήσης κωδικών ασφαλείας.
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου να εντοπίσουν τις θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνήσουν το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας.


Η κ. Φανή Σμιξιώτη, διευθύντρια του σχολείου, τόνισε στα παιδιά ότι «οφείλουμε να συμβάλουμε όλοι μας στο να χτίσουμε ένα καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι μας θα χρησιμοποιούμε την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικά.»
Το 5ο Γυμνάσιο ευχαριστεί τον κ. Λεωνίδα Μποντίλα που έμαθε στους μαθητές/τριές μας πώς να χρησιμοποιούν το Internet και πώς να φιλτράρουν τις πληροφορίες που βρίσκουν από το Internet.

Ευχαριστούμε επίσης τους εκπαιδευτικούς του σχολείου κ. Παναγιώτα Βακουφτσή, κ. Αθανάσιο Βράντζα και κ. Ελευθερία Καραγιώργου που ανέλαβαν να διοργανώσουν ποικίλες δράσεις για τους μαθητές/τριες του σχολείου και τους άνοιξαν έναν ακόμη νέο δρόμο, τον δρόμο της ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia