Θέμα Δράσης «Τρώω έξυπνα! Νιώθω καλά!»

Θέμα Δράσης «Τρώω έξυπνα! Νιώθω καλά!»

Την Πέμπτη 1/6/2023, η νοσηλεύτρια της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων, Γκουγκουμάτη Κων/να, πραγματοποίησε ενημερωτική δράση με θέμα «Τρώω έξυπνα! Νιώθω καλά!» στους μαθητές του 19ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων,με τη διενέργεια ομιλίας – παρουσίασης και βιωματικών δράσεων – παιχνιδιών.

Σκοπός της παρέμβασης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την αξία της διατροφικής αγωγής. Η ορθή και ισορροπημένη διατροφή αποτελεί προϋπόθεση για τη σωστή νοητική, πνευματική, σωματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών. Η διατροφική εκπαίδευση είναι προτιμότερο να πραγματοποιείται στα πρώτα στάδια της παιδικής ζωής, καθώς καθορίζει τις μετέπειτα συνήθειες στην ενήλικη ζωή, προλαμβάνοντας λανθασμένες διατροφικές συμπεριφορές.

Θερμές ευχαριστίες στη διευθύντρια Δασκάλου Αθανασία του 19ου Νηπιαγωγείου, που με τη βοήθεια και την εξαιρετική φιλοξενία της, αποτέλεσε πολύτιμο αρωγό για τη διενέργεια της δράσης.

Η δράση υλοποιήθηκε με αφορμή την «Ανάπτυξη – υλοποίηση από το Υπουργείο Υγείας δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας σε Εθνικό Επίπεδο, για το σχολικό έτος 2022 – 2023».

Τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας κατά του κορωνοϊού. 

Το παρόν έργο πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας & της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia