Και παρουσίαση ΚΑΡΠΑ – απινιδωτών στα χριστουγεννιάτικα Τρίκαλα

Ακόμη πιο πολύ διαδίδεται στα Τρίκαλα το μήνυμα για τη γνώση ΚΑΡΠΑ και τη χρήση απινιδωτών. Ο Δήμος Τρικκαίων αγκαλιάζει την «Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης & Πρόληψης», από το ΕΚΑΒ, η αρμόδια ομάδα εκπαίδευσης του οποίου στα Τρίκαλα, πραγματοποίησε επίδειξη – παρουσίαση καρδοπνευμονικής Αναζωογόνησης κι χρήση απινιδωτών, στην «Ομπρέλα» Ζογγολόπουλου, στον πεζόδρομο της Ασκληπιού.
Με την επιστημονική κατάρτιση και τη γνώση, οι διασώστες/τριες του ΕΚΑΒ στα Τρίκαλα έδειξαν σε τρικαλινούς/ες και επισκέπτες/τριες τα όσα αφορούν στην καρδιά και στις πρώτες βοήθειες, τα πρώτα λεπτά μετά από κάποιο – απευκταίο – επεισόδιο.
Μάλιστα υπήρξε και συμμετοχή πολιτών με ερωτήσεις σχετικά με βρέφη και τις ανάγκες τους, με τους διασώστες να δίνουν τις απαντήσεις και τις σχετικές οδηγίες.
Το κεντρικό μήνυμα της συγκεκριμένης πανελλήνιας εβδομάδας είναι «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.- Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ!». Είανι, δε, ένας ελάχιστος φόρος τιμής προς τους/τις διασώστες/τριες – πληρώματα ασθενοφόρων, τους νοσηλευτές/τριες και ιατρούς του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Στόχος του είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σχετικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών αλλά και στην παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών των συνανθρώπων μας.
Ο Δήμος Τρικκαίων συμπεριέλαβε τη δράση στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του στην πόλη, στο πλαίσιο του Μύλου των Ξωτικών, καθώς έχει ήδη πρωτοστατήσει στη διοργάνωση σεμιναρίων και στην προμήθεια απινιδωτών στην πόλη και τα χωριά.

Από το γραφείο Τύπου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia