Κ. Παπακώστα: Ευχές σε μαθητές, καθηγητές, δασκάλους και γονείς στους Αγιασμούς για την έναρξη του σχολικού έτους.

Στους Αγιασμούς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  παρέστη σήμερα το πρωί η Τρικαλινή Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα, επισκεπτόμενη αρχικά το 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, στο οποίο φοίτησε η ίδια ως μαθήτρια και στην συνέχεια το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Τρικάλων (ΕΝΕΕΓΥΛ) και τέλος το Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας και το ΕΠΑΛ Καλαμπάκας.

Η Βουλευτής ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά , στους μαθητές και φυσικά στους καθηγητές και δασκάλους, που με όλες τους τις δυνάμεις στηρίζουν τα παιδιά στον αγώνα τους για γνώση και δημιουργία, καθώς επίσης και στους γονείς που είναι συμπαραστάτες και αρωγοί των παιδιών τους σε κάθε τους προσπάθεια.

Στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, αλλά και στους γονείς τους η Βουλευτής δεν παρέλειψε να αναφέρει, πως φέτος οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε καινοτόμα προγράμματα και δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα το νέο ολοήμερο σχολείο.

Στο πέρας του Αγιασμού, η κα. Παπακώστα χαιρέτησε μαθητές και καθηγητές ευχόμενη μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη στόχους, όνειρα και προσδοκίες, στον δύσκολο αλλά και συναρπαστικό δρόμο, για την κατάκτηση της γνώσης.

Τους ενημέρωσε επίσης, ότι από φέτος θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα ΦΙΛΙΑ για την πρόληψη, εκπαιδευτική προσέγγιση, αντιμετώπιση και προστασία των μαθητών από κάθε μορφή βίας και σχολικού εκφοβισμού, σε όλες τις σχολικές βαθμίδες.

 Κλείνοντας, τόνισε, πως στην πορεία αυτή είναι παραπάνω από χρήσιμα σε όλους τους μαθητές: η δύναμη, η υπομονή και η επιμονή μέσα σε ένα σχολείο, που προάγει την μάθηση και την αξιοποίηση των ικανοτήτων τους, ενώ παράλληλα τους περιβάλλει με ηθικές αξίες, που θα τους συντροφεύουν και στην υπόλοιπη πορεία τους. «Ευχή μας είναι χαρούμενοι και με όραμα μαθητές, μέσα σε ένα καινοτόμο και ασφαλές σχολείο

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia