ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: Κάλεσμα σε σύσκεψη για την πρωτομαγιά

Η Εργατική Πρωτομαγιά του 2022 μας βρίσκει εν μέσω μιας ολοκληρωτικού χαρακτήρα επίθεσης του Κεφαλαίου στον κόσμο της εργασίας, με μια πρωτοφανή κατάσταση συμπίεσης, έως και εξαφάνισης, των εργασιακών, συνδικαλιστικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών, με τις αχαλίνωτες αυξήσεις στην ενέργεια (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο) αλλά και βασικά προϊόντα και κοινωνικά αγαθά μαζί με την ανεργία, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, την ελαστική εργασία, την φτωχοποίηση των μικροεπαγγελματιών, την περαιτέρω υποβάθμιση της κάλυψης των κοινωνικών αναγκών σε σίτιση, στέγη, ενέργεια, παιδεία, υγεία κ.ά. και παράλληλα την κατασπατάληση υπέρογκων ποσών για πολεμικούς εξοπλισμούς.
Μας βρίσκει μετά από μια δίχρονη εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, όπου μετράμε καθημερινά δεκάδες θύματα, δίχως την παραμικρή ενίσχυση της δημόσιας υγείας.
Μας βρίσκει, πάνω απ’ όλα, εν μέσω ενός πολέμου στην Ευρώπη, όπου χιλιάδες άνθρωποι σκοτώνονται και εκατομμύρια ξεσπιτώνονται εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, και η χώρα μας εμπλέκεται άμεσα με την ενεργό της στήριξη και συμμετοχή στα σχέδια ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε. και με τη μετατροπή της σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση.
Η ολοκληρωτική επίθεση που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν πιστά, κάνουν πιο επίκαιρα από ποτέ τα συνθήματα του Σικάγο του 1886, της Θεσσαλονίκης του 1936, της Καισαριανής του 1944 και όλων των ηρωικών και αιματοβαμμένων Μάηδων της εργατικής τάξης και της νεολαίας σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.
Την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι/ες σε όλο τον κόσμο ξεδιπλώνουν τις σημαίες και τις διεκδικήσεις τους για την άμεση ουσιαστική βελτίωση της ζωής τους, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, πόλεμο και περιβαλλοντική καταστροφή.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, σωματεία και συνδικάτα, συνδικαλιστικές παρατάξεις και εργατικά σχήματα, πολιτικές οργανώσεις και μετωπικά σχήματα, συλλογικότητες και στέκια, σε ανοικτή σύσκεψη την Τρίτη 19 Απρίλη , στο ξενοδοχείο “Πανελλήνιον” στις 8:30 μ.μ., για να συζητήσουμε για την προετοιμασία της οργάνωσης της Πρωτομαγιάτικης απεργίας στην πόλη μας.
http://lesxi-ergasias-trikalon.blogspot.com/2022/04/blog-post.html

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
14/4/2022

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia