ΜΕΓΑΡΧΕΙΑ 2023 Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών, ομιλιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων από 24-29 Μαΐου

Φέρεται εις γνώσιν ότι από την Τετάρτη 24 Μαΐου αρχίζουν οι εορτασμοί στην Ενορία Μεγάρχης για τη Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού που τιμάται ο κεντρικός Ναός του χωρίου και για το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Υπομονής, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού.

Οι εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις  θα λάβουν χώρα κατά το κάτωθι πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΪΟΥ, ΩΡΑ 7:00 μ.μ.:

Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος υπό του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Σχοινά. Μετά το πέρας του Εσπερινού θα προσφερθεί παραδοσιακή φιλοξενία και θα παρουσιαστούν χορευτικά τμήματα από τον Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων και τον Χορευτικό Σύλλογο Μεγάρχης.

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ, ΩΡΑ 7:30-10:30 π.μ.:

Η ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου, μετά Θείου Κηρύγματος υπό του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Σχοινά. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα προσφερθεί παραδοσιακή φιλοξενία

ΩΡΑ 7:00 μ.μ.:

Υποδοχή υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, του Κλήρου και του Λαού, έμπροσθεν του Ιερού Ναού της Ιεράς Χείρας του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, εκ της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας, και αποτμήματος Ιερού Λειψάνου του Αγίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου. Εν συνεχεία θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής της Αναλήψεως Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθως ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Σπυρίδωνα Βασιλάκο με θέμα τον Άγιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη με προβολή φωτογραφιών και βίντεο από το βίο του Οσίου Εφραίμ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΜΑΪΟΥ, ΩΡΑ 7:00 μ.μ.:

Υποδοχή αποτμήματος Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ελευθερίου, έμπροσθεν του Ιερού Ναού. Εν συνεχεία Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν της Παναγίας «Άξιον Εστι» και Θείου Κηρύγματος υπό του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Θεμιστοκλέους Χριστοδούλου.

ΩΡΑ 9:00 μ.μ.:

Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Παναγίας «Άξιον Εστί» Ιερουργούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου. Μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας θα παρατεθεί Τράπεζα στους προσκυνητές εντός του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΪΟΥ, ΩΡΑ 7:30-10:30 π.μ.:

Η ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

ΩΡΑ 7:00 μ.μ.:

Υποδοχή αποτμήματος Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονος και εν συνεχεία ομιλία υπό του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Σπυρίδωνος Σκουτή.

ΩΡΑ 9:00 μ.μ.:

Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Αγίας Υπομονής.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΜΑΪΟΥ, ΩΡΑ 7:00 μ.μ.:

Ιερά Παράκληση προς τιμήν της Αγίας Υπομονής στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Μεγάρχης.

Παρακαλούνται οι φιλέορτοι και φιλακόλουθοι Χριστιανοί να προσέλθουν και να λάβουν τη χάρη και ευλογία του Αναληφθέντος Ιησού Χριστού και της Αγίας Υπομονής.

imtks.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia