Μικρή αύξηση παρουσιάζουν τα τεστ εγκυμοσύνης στα Φάρσαλα

Μπορεί οι δικηγόροι να προειδοποιούν ότι εξαιτίας του κατ’ οίκον περιορισμού λόγω του κορονοϊού, είναι πολύ πιθανή η σημαντική αύξηση του ποσοστού των διαζυγίων, λόγω των καθημερινών προστριβών ανάμεσα στα ζευγάρια, μια άλλη θετική διάσταση της ζωής, καταγράφεται στα Φάρσαλα από φαρμακοποιούς της πόλης, καθώς παρατηρείται η μικρή αλλά σταδιακή αύξηση της ζήτηση των τεστ εγκυμοσύνης, κυρίως από νεαρά ζευγάρια λόγω της καραντίνας.

Τα αστεία περί σεξ και για τις απρόσμενες εγκυμοσύνες που θα προκύψουν, την εποχή του κορονοϊού δίνουν και παίρνουν στα Φάρσαλα, δεν είναι άλλωστε λίγοι αυτοί που τα εισάγουν στις συζητήσεις τους καθημερινά, χάριν αστεϊσμού, σε συνδυασμό με το επίδομα των 2.000 που δίνεται για κάθε νέα γέννα. Μια αύξηση των γεννήσεων όμως, ίσως είναι το φυσικό επακόλουθο, όχι μόνο γιατί τα νέα ζευγάρια έχουν τον χρόνο να βρεθούν πιο κοντά, αλλά και με την αναγκαστική διακοπή της παραγωγής της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής προφυλακτικών στον κόσμο, που θα επιφέρει έλλειψη στην αγορά του προϊόντος.

Πολύωρες συζητήσεις και έρευνες ετών από επιστήμονες και πολιτικούς για την λύση του δημογραφικού και για πιο λόγο οι ελληνικές οικογένειες κάνουν λιγότερα παιδιά, και τα κάνουν πιο αργά, φαίνεται ότι… πάνε περίπατο, με την την υποχρεωτική καραντίνα λόγω κορονοϊού, να λειτουργεί και ως “αντίδοτο” και τα πρώτα σημάδια της να γίνονται εμφανή, εκεί κοντά στα Χριστούγεννα στο τέλος του έτους, με τις πρώτες γεννήσεις. Μακάρι, να καταγραφεί και κάτι θετικό από αυτή την πανδημία του κορονοϊού.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia