Ξεχωριστή Διάκριση για την πόλη των Τρικάλων στη Ρομποτική!!

Την 3η θέση ανάμεσα σε 73 ομάδες από όλη την Ελλάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής & Καινοτομίας FIRST® CHAMPIONSHIP GREECE 2021 – GAME CHANGERS, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 29-30 Μαΐου κατέκτησε η ανεξάρτητη ομάδα Ρομποτικής RobotExperts, παίρνοντας το εισιτήριο να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής  FIRST® LEGO® LEAGUE Virtual Open International Greece.

Οι RobotExperts, με την καθοδήγηση του έμπειρου προπονητή τους Επαμεινώνδα Αγγέλη, παρουσίασε ένα άρτια τεκμηριωμένο project που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από την επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού και ταυτόχρονα εκτέλεσε ένα άψογο RobotGame που της χάρισαν την υψηλή αυτή διάκριση.

Ο φετινός διαγωνισμός, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Ελλάδα 24-27 Ιουνίου, θα φιλοξενήσει τις 200 κορυφαίες ομάδες του κόσμου που θα συναγωνιστούν σε 4 τομείς (το Innovation Project, το Robot Design & Robot Game και Core Values) χαρίζοντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία σε προπονητές και ομάδες.

Η ομάδα των RobotExperts ανέπτυξε μια εφαρμογή (Fitness Motivator) για Android κινητά τηλέφωνα που περιέχει πλήθος δραστηριοτήτων (QR Games, Fitness Monopoly, Flash Training, Παιχνίδια Κρυμμένου Θησαυρού και Quiz), όπου ο χρήστης μπορεί να εγγραφεί, να εκτελέσει σε καθημερινή βάση αθλητικές δραστηριότητες, να διαγωνιστεί με τους υπόλοιπους χρήστες, συλλέγοντας με αυτόν τον τρόπο πόντους και εξαργυρώνοντας τους σε δώρα όπως δωρεάν χρόνο ομιλίας /ΜΒ, συνδρομές σε γυμναστήρια και είδη άθλησης. 

Σημαντικός αρωγός στην ανάπτυξη της εφαρμογής υπήρξε το εργαστήριο Προπονητικής του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με υπεύθυνο τον Καθηγητή Προπονητικής Δρ. Βασίλειο Γεροδήμο.

Η ομάδα αποτελείται από 10 παιδιά του Νομού Τρικάλων, ηλικίας 11-16 ετών, τους Καραΐσκο Παναγιώτη, Μπολομύτη Παναγιώτη, Μακρή Λευτέρη, Καμπαγιάννη Μιχάλη, Χαχοπούλου Στέλλα,  Γακοπούλου Βασιλική, Τζίκα Κατερίνα, Πλακιά Αναστασία, Ρίμπα Γιώργο και την Παντουβάκη Κωνσταντίνα.

Θερμά Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τον προπονητή, τους γονείς και σε όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή.

Τους ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ακόμα περισσότερες διακρίσεις.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia