Οι Αλυκές του Δήμου Βόλου εντάσσονται στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

16.11.2021

Οι Αλυκές του Δήμου Βόλου εντάσσονται στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, πιστοποιώντας τη συνέπεια της Εταιρείας στην υλοποίηση του εγκεκριμένου Προγράμματος Ανάπτυξης για το 2021. Σηματοδοτώντας την έναρξη τροφοδότησης της περιοχής, πραγματοποιήθηκε συμβολική αφή φλόγας παρουσία του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδα Μπακούρα και του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου.

Ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Α. Μπέος και o Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λ. Μπακούρας

Ιδιαίτερα έντονο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών, καθώς έχουν υποβληθεί περισσότερες από 400 αιτήσεις σύνδεσης στην περιοχή των Αλυκών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 11 150 για πληροφορίες νέων συνδέσεων, ενώ για θέματα δυσλειτουργίας του δικτύου διανομής φυσικού αερίου λειτουργεί η Υπηρεσία Άμεσης Επέμβασης στη γραμμή 10302, 24 ώρες το 24ωρο.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Εταιρείας, αναμένεται εντός του 2022 να ενταχθεί το Διμήνι του Δήμου Βόλου στο δίκτυο διανομής. Συνολικά για το Δήμο Βόλου, προβλέπεται έως το 2025η κατασκευή δικτύου χαμηλής πίεσης μήκους ~ 28,4 χλμ, και η υλοποίηση νέων συνδέσεων των καταναλωτών που θα αγγίζουν τις ~ 7.900. Η διείσδυση του φυσικού αερίου ανέρχεται σήμερα στο 70% του πληθυσμού του δήμου, που απαριθμά περισσότερο από 140 χιλιάδες κατοίκους.

Η ολοκλήρωση των έργων για την ανάπτυξη του δικτύου εντός αυστηρού χρονοδιαγράμματος είναι αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών και της υψηλής τεχνογνωσίας που διακρίνει το προσωπικό και τη Διοίκηση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Η Εταιρεία διευρύνει τη διείσδυση του φυσικού αερίου, ενός καυσίμου με πολλαπλά πλεονεκτήματα για την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον. Παρά την τρέχουσα ενεργειακή κρίση, οι καταναλωτές συνεχίζουν να διατηρούν την εμπιστοσύνη τους στο φυσικό αέριο και απολαμβάνουν τα οφέλη από τη χρήση του, αφού πρόκειται για το πιο ασφαλές, οικονομικό και οικολογικό συμβατικό καύσιμο.

Το προσωπικό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia