Οι συνταξιούχοι απαιτούν δημόσια δωρεάν υγεία  για όλο το λαό.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν δημόσια δωρεάν υγεία  για όλο το λαό.

Την Τρίτη 14 Φλεβάρη στο Αμφιθέατρο του Γ..Νοσοκομείου Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των συνταξιουχικών σωματείων των Τρικάλων  με τα Δ.Σ. & τους Προέδρους των Συλλόγων Υγειονομικών(Σύλλογο Εργαζομένων  Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων -Σύλλογο Νοσοκομειακών Γιατρών-Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Τ-). .Μετά από τη συζήτηση, οι εκπρόσωποι των Συνταξιούχων καταθέσαμε  Υπόμνημα με τα αιτήματά μας, θέλοντας να εκφράσουμε την  διαμαρτυρία μας  για την άσχημη κατάσταση στον τομέα της Υγείας  και ιδιαίτερα για τις μεγάλες ελλείψεις στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας  του Νομού μας.

Επίσης εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας ενάντια στους Εργολάβους που θα αντικατασταθούν σε υπηρεσίες του Γ.Ν. Τρικάλων(Φύλαξη-Καθαριότητα-Εστίαση-Τεχνική Υπηρεσία).

Είμαστε στο πλευρό όλων των εργαζομένων που εργάζονται σ΄ αυτές τις Υπηρεσίες του Γ.Ν. καθώς και σε όλους τους Υγειονομικούς(Επικουρικούς-ΟΑΕΔ-Συμβασιούχους) που δίνουν εδώ και χρόνια ένα δίκαιο αγώνα, για να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

             Οι συνταξιούχοι, βιώνουμε καθημερινά τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών πολιτικών και την άθλια κατάσταση που υπάρχει σε όλους τους τομείς της Δημόσιας Υγείας.            

Ερχόμαστε αντιμέτωποι με:

  • Την  υπολειτουργία  Κλινικών, (Ουρολογική-Πνευμονολογική, Ψυχιατρική, ΩΡΛ) ελλείψεις Ειδικοτήτων Γιατρών(Παθολόγων, Ακτινολόγων, Γαστροεντερολόγων, Νευρολόγων-Ογκολόγων) και τις ατελείωτες ώρες αναμονής  στο Τμήμα Επιγόνων και Ε.Ιατρεία.
  • Το νοσοκομείο  του Νομού μας  στενάζει από  ελλείψεις σε γιατρούς-Νοσηλευτικό & Παραϊατρικό προσωπικό και δεν μπορεί  να καλύψουν τις πρόσθετες ανάγκες και ιδιαίτερα σε περίοδο όπου ιώσεις και πανδημία ξαναφουντώνουν.
  • Τις ελλείψεις σε Γιατρούς των Κέντρων Υγείας καθώς και την μη καθημερινή λειτουργία Μικροβιολογικών και Ακτινολογικών εργαστηρίων που δεν πραγματοποιούνται σε αυτά.
  • Τις απαράδεκτες κτηριακές εγκαταστάσεις σε πολλά Περιφερειακά(Αγροτικά) Ιατρεία της Περιοχής μας.

Την ίδια στιγμή:

  • Ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια τα ιδιωτικά Κέντρα Υγείας. Εργαστήρια που απολαμβάνουν ζεστό χρήμα που έχει πληρώσει ο λαός με τις εισφορές του και τα αυξημένα τιμολόγια θα καταβάλλουμε όλοι εμείς.
  • Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι συνεχίζουμε να καταφεύγουμε σε ιδιώτες γιατρούς για να γράφουμε τα φάρμακα και τις εξετάσεις για να αντιμετωπίσουμε διάφορες ασθένειες.Και όλα αυτά σε μία εποχή που φουντώνει η ακρίβεια και οι συντάξεις μας δεν φτάνουν για να ζήσουμε ανθρώπινα όπως μας αξίζει.

Γι’ αυτό συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στον δρόμο του αγώνα.

Είμαστε στον δρόμο του αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Και θα είμαστε και την προεκλογική περίοδο μην πιστεύοντας βέβαια σε επίδοξους σωτήρες.

             Διεκδικούμε και απαιτούμε όλα όσα έχουν αφαιρέσει  με την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, τα μειωμένα κονδύλια για Υγεία – Πρόνοια, τη Σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα που είναι έργο όλων τον κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ. και ΤΩΡΑ παίζουν το μπαλάκι του « πινγκ – πονγκ»  στις πλάτες των συνταξιούχων.

             Όσο θα συνεχίζεται η πολιτική των κυβερνήσεων με κριτήριο το κόστος – όφελος στον χώρο της Υγείας η κατάσταση θα γίνεται όλο και χειρότερη για τους Συνταξιούχους και για όλο τον λαό.

Με κερδισμένους τα μονοπώλια που θησαυρίζουν από τα δικά μας βάσανα και την ανάγκη να έχουμε όλοι Δημόσια δωρεάν Περίθαλψη – Υγεία.

Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, σε όλα μας τα δικαιώματα: Καλούμε όλα τα Σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να διεκδικήσουμε μαζί:

 Απαιτούμε:

  • Να λειτουργήσουν οι Κλινικές : Ουρολογική, Ω.Ρ.Λ., Πνευμονιολογική με προσλήψεις άμεσα γιατρών των ειδικοτήτων καθώς και Γιατρών άλλων ειδικοτήτων: Νευρολόγων, Παθολόγων, Ακτινολόγων, Ογκολόγων, Γαστροεντερολόγων.
  • Να προσληφθούν μόνιμοι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο.
  • Να στελεχωθούν όλα τα Κέντρα Υγείας με μόνιμους γιατρούς από όλες τις ειδικότητες.
  • Να ενισχυθεί ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για όλες τις απαραίτητες εξετάσεις στα Κ.Υγείας.
  • Αποκατάσταση όλων των κτηριακών προβλημάτων των Περιφερειακών Ιατρείων και να διασφαλιστεί η συνεχής παρουσία με Γιατρούς στα χωριά.
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • Να μετατραπούν άμεσα σε αορίστου χρόνου όλες οι συμβάσεις των εργαζόμενων με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
  • Δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό. Να στελεχωθούν όλα τα Κέντρα Υγείας με γιατρούς από όλες τις ειδικότητες.

Δεν κάνουμε πίσω, διεκδικούμε και απαιτούμε όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει σε όλα μας τα δικαιώματα.

Το παραπάνω ΥΠΟΜΝΗΜΑ έχει κοινοποιηθεί:

Προς:

  • Διοικητή 5η ΥΠΕ
  • Διοικητή Γ.Νοσοκομείου Τρικάλων
  • Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν.Τ.
  • Δ.Σ. Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών & Κ.Υ. Ν.Τρικάλων
  • Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων Κ.Υγείας Ν.Τρικάλων

Όλοι ΜΑΖΙ πιο μαζικά και δυναμικά στον δρόμο του αγώνα

γιατί άλλος δρόμος για την καλυτέρευση της ζωή μας  δεν υπάρχει.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia