Οι GD4S στις Βρυξέλλες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

21.04.2022
Στις 19/04 ο οργανισμός Gas Distributors for Sustainability (GD4S) είχε την ευκαιρία να συζητήσει την πορεία προς την απανθρακοποίηση με τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής. Για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσιμης πρόκλησης, όπως ανέφερε ο ίδιος, «η εγγύτητα του Διαχειριστή Δικτύων Διανομής με τους τελικούς καταναλωτές είναι ένα σαφές πλεονέκτημα».

Οι εκπρόσωποι του GD4S με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


Ο οργανισμός GD4S συγκεντρώνει τους επτά μεγαλύτερους διαχειριστές δικτύων διανομής φυσικού αερίου (DSOs) από τη Γαλλία (GRDF), την Ελλάδα (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), την Ιταλία (Italgas), την Ιρλανδία (Gas Networks Ireland), την Πορτογαλία (Galp Gás Natural Distribuição), την Ισπανία (Nedgia) και τη Ρουμανία (Distrigaz Sud Retele).

Μαζί, αντιπροσωπεύουν 27,7 εκατομμύρια καταναλωτές στην Ευρώπη (περίπου το 30% της ευρωπαϊκής αγοράς) ενώ διαχειρίζονται ένα δίκτυο που ξεπερνά συνολικά τα 365.000 χλμ. Η αποστολή των GD4S είναι να ευαισθητοποιήσουν και να αναδείξουν την κρίσιμη συμβολή των δικτύων διανομής φυσικού αερίου και ανανεώσιμων αερίων στην ευρωπαϊκή ενεργειακή μετάβαση. Για το σκοπό αυτό:
Συμμετέχουν στον ευρωπαϊκό διάλογο και συμβάλλουν στον μετασχηματισμό της αγοράς φυσικού αερίου
Παρέχουν τεχνογνωσία και προωθούν πολιτικές για την απαλλαγή από τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και
ξεκλειδώνουν τις δυνατότητες των ανανεώσιμων πηγών αερίου και των δικτύων διανομής φυσικού αερίου προς όφελος του ευρωπαϊκού ενεργειακού συστήματος
Οι GD4S βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των διαβουλεύσεων για τη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής και διευρύνουν τις δραστηριότητές τους με γνώμονα το στρατηγικό τους όραμα για το ρόλο των δικτύων διανομής στην εν εξελίξει ενεργειακή μετάβαση.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia