Ουσία και θετικό πνεύμα στη συνεργασία Παπαστεργίου- Μιχαηλίδου για την κοινωνική πολιτική. 

Τη θετική της έκπληξη για τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου Τρικκαίων εξέφρασε από τα Τρίκαλα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου. Επισκεπτόμενη τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου (την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020), η κ. Μιχαηλίδου είχε συνεργασία για πλήθος θεμάτων που σχετίζονται με
– την κοινωνική πολιτική,
– την εφαρμογή της στα Τρίκαλα βάσει καινοτομιών, και
– προτάσεις που υπέβαλλε ο κ. Παπαστεργίου.


Η συζήτηση, παρόντος του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκρέκα, περιστράφηκε σε ζητήματα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, Κοινωνικών Δομών, Κέντρου Κοινότητας, βρεφονηπιακών σταθμών κ.α.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπέβαλε προτάσεις για:
– αύξηση της χρηματοδότησης για την λειτουργία των βρεφικών τμημάτων 
– νομοθετική επίλυση των προβλημάτων μετακίνησης ΑΕΜΑ στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ
– επίλυση σε ζητήματα ανανεούμενων συμβάσεων των εργαζομένων στο πρόγραμμα «εναρμόνιση της οικογενειακής & επαγγελματικής ζωής»
– ρυθμίσεις για διευκόλυνση εφαρμογής των προγραμμάτων της Κοινωφελούς Εργασίας.


Ακολούθως, ο κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε την κ. Μιχαηλίδου για τις καινοτομίες σε επίπεδο υλοποίηση προγραμμάτων, όπως, για παράδειγμα, το ότι η απορρόφηση των κονδυλίων του ΤΕΒΑ είναι η ψηλότερη στη χώρα. Επίσης, αναφέρθηκε στα θέματα διαχείρισης κοινωνικών δομών, στις δράσεις διευκόλυνσης υλοποίησης προγραμμάτων σε ωφελούμενους με κοινωνικά κριτήρια, υπενθυμίζοντας το ότι ο Δήμος Τρικκαίων απετέλεσε «οδηγό» για την υλοποίηση των Σχολικών Γευμάτων.


Επίσης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της φιλοξενίας των Κοινωνικών Δομών του Δήμου σε ένα, ενιαίο κτήριο στο κέντρο της πόλης που ολοκληρώνεται σύντομα. Στο κτήριο θα φιλοξενείται πλήθος υπηρεσιών: Κέντρο Κοινότητας, παράρτημα Ρομά, Κέντρο Ενταξης Μεταναστών, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων, Κοινωνικό Εστιατόριο.


Η διαλογική συζήτηση ενισχύθηκε με πρόσθετα στοιχεία για κάθε μία από τις δράσεις αυτές, σε συνδυασμό με ζητήματα που αφορούν σε επιλύσεις προβλημάτων γραφειοκρατικής φύσης. Η υφυπουργός σε δηλώσεις της, εκτός από τη θετική εικόνα για την καινοτόμα δράση του Δήμου Τρικκαίων και σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής, επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας Δήμων – Κυβέρνησης στον τομέα αυτό.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, οι αντιδήμαρχοι κ. Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου, Βασιλένα Μητσιάδη, Ακης Αναστασίου, η αντιπρόεδρος του Κέντρου Ερευνας – Μουσείο Τσιτσάνη κ. Εφη Λεβέντη, ο πρ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχ. Λάππας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Σακκάς (και ως μέλος του ΔΣ του παραρτήματος Τρικάλων ΑμεΑ), η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του παραρτήματος Τρικάλων ΑμεΑ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Δήμητρα Παππά και Ντίνα Δήμα.


Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia