Ουσιαστική συζήτηση Δημάρχου Τρικκαίων – ΑΔΕΔΥ Τρικάλων

Εθιμοτυπική αλλά και ουσιαστική η επίσκεψη και συνάντηση της εκτελεστικής γραμματείας του νομαρχιακού τμήματος Τρικάλων της ΑΔΕΔΥ στον Δήμαρχο Τρικκαίων. Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2022 ο κ. Παπαστεργίου υποδέχθηκε τους Ηλία Τσιμπίδα πρόεδρο,
Σωτήρη Πούλιο οργανωτικό γραμματέα, Μαριλένα Αλμπάνη Γιώργο Τσιάκαλο, και Θανάση Κάκια μέλη.
Από την πλευρά των εκπροσώπων των δημοσίων υπαλλήλων στον νομό Τρικάλων τέθηκαν σε γνώση του Δημάρχου Τρικκαίων, πάγια αιτήματα, όπως η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθών, στο πλαίσιο της συνεχούς απώλειας εισοδήματος, όπως τονίστηκε, η πλήρωση κενών θέσεων σε κρίσιμος τομείς (υγεία, πρόνοια, παιδεία) μέσω ΑΣΕΠ κ.α. Επίσης, έγινε ενημέρωση και για τους λόγους επανασύστασης, οργάνωσης και λειτουργίας του συνδικαλιστικού οργάνου.
Τέθηκαν, επίσης, θέματα για τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, υπενθυμίζοντας τον ρόλο των υπαλλήλων στην πανδημία, ως τμήματος της κρατικής λειτουργίας για τη στήριξη των πολιτών.
Ο κ. Παπαστεργίου υπενθύμισε τις μειώσεις εσόδων στην Αυτοδιοίκηση, που σημαίνουν μειώσεις και στον αριθμό έργων, αλλά ταυτοχρόνως τη χαρά του, για τη συνεργασία με τους δημοτικούς – εν προκειμένου – υπαλλήλους, για το έργο που υλοποιείται από κοινού.
Ανέφερε ότι χρειάζεται να βρεθούν τα επόμενα βήματα, μετά τις διαπιστώσεις ότι η κοινωνία δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη και ότι δε χρειάζεται πρόσθετη φτώχεια. Και έδωσε ως παραδείγματα, για τους ΟΤΑ, τις ενεργειακές κοινότητες και την ανάπτυξη για πρόσθετες δουλειές.
Σε επίπεδο αμιγώς υπαλληλικό, επανέλαβε τη δράση των Δήμων για θέματα του προσωπικού καθαριότητας και λύσεις που δόθηκαν από την Αυτοδιοίκηση, ενώ έδωσε έμφαση στον σημαντικό ρόλο των δημοσίων υπαλλήλων συνολικά στη διάρκεια της πανδημίας, στηρίζοντας τις λειτουργίες του κράτους με την ευρεία έννοια.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia