Ο Δήμος Πύλης γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας

Ο Δήμος Πύλης γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας.

Ο Δήμος Πύλης μέσω  της  Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Υγείας και Αλληλεγγύης με υπεύθυνη την Αντιδήμαρχο κ. Χαράς Καλιώρα, την Ελληνική Εταιρεία Σκλήρυνση Κατά Πλάκας,  σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Περιηγητικό Όμιλο Πύλης (ΟΠΟΠ), τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύλης, γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας οργανώνοντας  πεζοπορία στον Πορταικό ποταμό, με το σύνθημα  «Η ζωή μου με την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας» να ακουστεί δυνατά και από την Πύλη. 

Αρκετοί κάτοικοι  της Πύλης συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Πύλης το απόγευμα της Τετάρτης 31 Μαΐου,   από όπου ξεκίνησαν τον όμορφο περίπατο στον Πορταικό ποταμό.

Προηγήθηκε σύντομος χαιρετισμός από τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας κ. Κων/νο Μιχαλάκη με αναφορές στη  χρόνια αυτή νόσο, την  Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Τονίστηκε επίσης ότι η διάγνωση της νόσου ΣΚΠ δεν σημαίνει «το τέλος για τα όνειρα της Ζωής»  πρέπει να αποτελέσει ισχυρό μήνυμα που  θα ακουστεί.

Ακολούθησε ο περίπατος με τους συμμετέχοντες να φοράνε το χαρακτηριστικό πορτοκαλί μπλουζάκι με το επίκαιρο λογότυπο,  με πορεία γύρω από  τον Πορταϊκό ποταμό μέσω της κρεμαστής Γέφυρας  (ΔΕΡΒΕΝΑΓΑ), ενώ μπροστά στα μάτια  όλων απλώνονταν ένα τοπίο μοναδικού κάλλους.

Πρώτη στάση ήταν  στην  Βυζαντινή Εκκλησία της Πόρτας Παναγιάς όπου ο κ. Μιχαλάκης αναφέρθηκε  στο ιστορικό του ναού.

Η συνέχεια της πορείας συνεχίστηκε  μέσω της (Βλαχόστρατας) το πλακόστρωτο μονοπάτι καταλήγοντας στην Τοξωτή Γέφυρα Πύλης όπου και εκεί έγινε αναφορά  από τον Αντιπρόεδρο της Εταιρείας κ. Μιχαλάκη για την ιστορία του γεφυριού που είναι  κατασκευή του Αγίου  Βησσαρίωνος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μετά από μία διαδρομή 2.500 χιλ. με τον τερματισμό της πορείας στον χώρο του Δημαρχείου Πύλης.

Συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Μάκης Παπαγεωργίου, η Αντιδήμαρχος Υγείας κ. Χαρά Καλιώρα, η Αντ/δρος του ΟΚΠΑΔ κ. Μαρίνα Πανάγου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Άρης Τζάνης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Βασίλειος Κανέλας, ο Πρόεδρος του (ΟΠΟΠ) κ. Αλέξανδρος Παπαστεργίου , ο Πρόεδρος του Π.Σ. Πύλης  κ. Δημ. Πανάγος, ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Πύλης κ. Αθανάσιος Μανούρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Γεώργιος Τσαρούχας,  οι δημοτικού Σύμβουλοι κ. Χρήστος Νάκος και κ. Παναγιώτης Τσόλας.

Τα νερά για να δροσιστούν οι περιπατητές τα προσέφερε η υπεύθυνη του  “ΚΑΦΕ ΕΝΝΟΔΙΑ” στην Καμάρα η κ. Ρίτσα Μπρίζα.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia