Ο Δήμος Τρικκαίων καθαρίζει και τον Ληθαίο ποταμό

Ακόμη ένα έργο για την αντιπλημμυρική προστασία υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για το έργο με τον εύγλωττο τίτλο  «Αντιπλημμυρική προστασία –Καθαρισμός κοίτης στον Ληθαίο Ποταμό». Τη σύμβαση για το έργο υπέγραψε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου με τον εκπρόσωπο της εταιρείας «Χατζηγάκης Τεχνική ΑΕ».
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 650.000€ και το έργο αφορά ουσιαστικά στη συνέχιση του καθαρισμού, με τρόπο ώστε και το φυσικό περιβάλλον να προστατευθεί και η περιοχή να «οχυρωθεί» από πλημμύρες, με την ανεμπόδιστη ροή του ποταμού.
Το έργο μάλιστα είναι το τρίτο κατά σειρά στην αντιπλημμυρική προστασία που υλοποιεί ο Δήμος. Προηγήθηκαν, ο καθαρισμός του Αγιαμονιώτη και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών μετά τον «Ιανό» στη Δ.Ε. Μ. Καλυβίων. Και τα δύο έργα, με συνολικό προϋπολογισμό άλλα 680.000€, συμπληρώνονται από το έργο για τον καθαρισμό του Ληθαίου, αποτελώντας μια συνολικότερη προσπάθεια για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia