Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρικάλων κατέθεσε στεφάνι για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Αντιπροσωπεία της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Τρικάλων, αποτελούμενη από τον γραμματέα Σταύρο Νταούλα καθώς και άλλα μέλη της Ν.Ε, τίμησε στο χώρο της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου και στο άγαλμα του Στρατηγού Σαράφη την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στη μνήμη όλων των αγωνιστών που θυσιάστηκαν για τη δημοκρατία και την ελευθερία.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν ένα δημιουργικό πολιτικό ξέσπασμα των νέων της εποχής.

Και έτσι έχει μείνει μέχρι σήμερα στη συλλογική μνήμη. 

Η επέτειος εκείνης της στιγμής, κάθε χρόνο αποτελεί πηγή έμπνευσης για νέους όλων των μετέπειτα γενιών.

Αποτελεί πηγή πολιτικών αναζητήσεων, πηγή διεκδικήσεων για ένα καλύτερο μέλλον και πηγή δημοκρατικών οραμάτων.

Κάθε χρόνο τιμούμε τα συνθήματα του Πολυτεχνείου, τα οποία συνεχίζουν να αποτελούν κάλεσμα σε αγώνα για τη νέα γενιά και τον λαό.

Συνθήματα όπως Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, Εθνική ανεξαρτησία, αγγίζουν και σήμερα τον Ελληνικό λαό, σε μια εντελώς δύσκολη και εξόχως αβέβαιη εποχή που διανύουμε.

Ιδίως, σήμερα, που η ακροδεξιά επιχειρεί να πάρει τη ρεβάνς από τη Μεταπολίτευση και ο φασισμός, ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία σηκώνουν κεφάλι, είναι υποχρέωση κάθε δημοκρατικού πολίτη να προασπίσει τη Δημοκρατία και να αντιταχθεί σε κάθε είδους προσπάθεια αναθεώρησης της Ιστορίας και αναβίωσης του φασιστικού τέρατος.

Έχοντας ως φάρο την εξέγερση του Νοεμβρίου 1973, αντιστεκόμαστε στη νεοφιλελεύθερη  κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία εκμεταλλευόμενη την πανδημία επιχειρεί την άλωση του κοινωνικού κράτους και το ξεπούλημα των κοινών αγαθών.

Την ίδια ώρα, επιβουλεύεται τις δημοκρατικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού παίρνοντας μια σειρά αντιδημοκρατικά μέτρα με έντονο ακροδεξιό άρωμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αμφισβητήσει τις δημοκρατικές και κοινωνικές κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρικάλων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia