Ο Σωτήρης Μπλέτσας αποχαιρετά τον Κωνσταντίνο Ακρίβο

Αποχαιρετάμε έναν από τους πιο σημαντικούς λαουτιέρηδες και τραγουδιστές της παραδοσιακής μας μουσικής, ο οποίος μας άφησε σε ηλικία 93 ετών, τον συμπατριώτη μου από το Γαρδίκι Τρικάλων – το χωριό μου – Κωνσταντίνο Ακρίβο.

Μιλάμε για έναν καλλιτέχνη που εκτός από το ταλέντο του, είχε τη δύναμη να μεταφέρει με τον ήχο του τις αξίες και την ιστορία του λαού μας.

Ο ίδιος ξεκίνησε να παίζει λαούτο από πολύ μικρή ηλικία και σύντομα έγινε γνωστός σε όλη τη χώρα για το παθιασμένο και αυθεντικό παίξιμο του. Με τη φωνή του, επίσης, μαγνήτιζε το κοινό, καθώς η ικανότητά του να ερμηνεύει τα παραδοσιακά μας τραγούδια ήταν απαράμιλλη.

Ο απώτερος στόχος του ήταν πάντα να προωθεί την παραδοσιακή μουσική μας και να τη διατηρήσει ζωντανή για τις μελλοντικές γενιές. Μέσα από τη μουσική του, μας μίλησε για τις δυσκολίες και τις χαρές του αγροτικού βίου, τα ανθρώπινα συναισθήματα και τις παραδόσεις που μας κάνουν τόσο ξεχωριστούς.

Ο άνθρωπος αυτός άφησε μια μεγάλη κληρονομιά στη μουσική μας και θα μείνει αξέχαστος σε κάθε καρδιά που έχει ακούσει ποτέ τη μουσική του.

Οι εκτελέσεις του ήταν πάντα πλούσιες σε συναίσθημα και απόλυτα αυθεντικές, φέρνοντας στο νου πάντοτε το διαχρονικό πόνο του ελληνικού λαού.

Το έργο του θα μείνει για πάντα ζωντανό, όπως και η μνήμη του.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia