Παπαστεργίου σε ΠΕΑΕΑ: Κατά ελάχιστα μέτρα η μετακίνηση του αγάλματος του στρατηγού Στ. Σαράφη

Την  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, που εγκρίνει τη μελέτη για τη νέα κεντρική πλατεία των Τρικάλων, υπενθύμισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου σε εκπροσώπους του τοπικού παραρτήματος Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ. Η μελέτη προβλέπει τη μετακίνηση κατά ελάχιστα μέτρα του αγάλματος του τρικαλινού στρατηγού Στέφανου Σαράφη, στο πλαίσιο των εργασιών ανάπλασης της πλατείας.
Ο αντιπρόεδρος του παραρτήματος κ. Λαζ. Τσουμένης,  το μέλος της διοίκησης κ. Γ. Χαχάμης και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Τρικκαίων, Γ. Καΐκης, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022. Εθεσαν από την πλευρά τους το αίτημα της μη μετακίνησης του αγάλματος, στο πλαίσιο των συμβολισμών που αυτό εγείρει. Ο κ. Τσουμένης έθεσε τα ιστορικά ζητήματα, υπενθυμίζοντας τον ρόλο του Στέφανου Σαράφη στην οργάνωση του ΕΛΑΣ, τονίζοντας μάλιστα ότι δε μετείχε στον εμφύλιο πόλεμο, όντας κρατούμενος και εξόριστος.
Στη συζήτηση ο κ. Παπαστεργίου επανέλαβε την προσωπική του άποψη, για συγκέντρωση όλων των αγαλμάτων σε ενιαίο χώρο, προκειμένου να η δημιουργούνται διαφοροποιήσεις ως προς την απόδοση τιμών.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia