Πρόγραμμα Erasmus+ κατάρτισης στην Βαρκελώνη για τους μαθητές του 1ου  ΕΠΑΛ Τρικάλων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Erasmus+ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου  ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Erasmus+ του 1ου ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ  με την κατάρτιση 14 μαθητών του τομέα Ηλεκτρολογίας και Μηχανολογίας στη Βαρκελώνη, με τίτλο «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» που ξεκίνησε στις 10-1-2023 και ολοκληρώθηκε στις 25-1-2023 και περιελάμβανε ένα συνδυασμό θεωρητικών γνώσεων με κατάλληλα εργαστήρια και στοχευμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις.

  Υπεύθυνος οργανισμός υποδοχής για το πρόγραμμα ήταν η MOVEU, με έδρα τη Βαρκελώνη, με μεγάλη εμπειρία σε υλοποίηση προγραμμάτων κινητικότητας Erasmus+, η οποία οργάνωσε την κατάρτιση και φρόντισε για την σωστή υλοποίηση του προγράμματος.

Οι 14 μαθητές του τομέα Ηλεκτρολογίας είχαν την ευκαιρία  να καταρτιστούν στη θεωρία στα γραφεία της MOVEU ενώ η πρακτική άσκηση έγινε στα εργαστήρια της MOVEU και στο κέντρο κατάρτισης Gremi Llobregat κατασκευάζοντας στα εργαστήρια ηλιακά πάνελ και ελεγχοντας την απόδοσή τους και τη σύνδεσής των με το δίκτυο ηλεκτρισμού.

Οι μαθητές και οι καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Fabrica Del Sol, ένα παλιό βιομηχανικό κτίριο που μετατράπηκε από τον Δήμο της Βαρκελώνης σε ενεργειακά αυτόνομο, όπου εφαρμόζονται τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον (Φωτοβολταϊκά σε οριζόντιο και κατακόρυφο επίπεδο, φύτευση στην ταράτσα, δεξαμενή περισυλλογής όμβριων υδάτων για άρδευση και μόνωση και πολλά άλλα).

Επισκέφτηκαν την επιχείρηση Echotech όπου παρουσιάστηκαν οι νέοι φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων και την Chint Energy που αναπτύσσει φωτοβολταϊκά πάρκα)

Επίσης, επισκέφτηκαν το κέντρο καινοτομίας, ρομποτικής, αυτοματισμού και ψηφιοποίησης στην βιομηχανία της εταιρείας ΑΒΒ και ενημερώθηκαν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας στον ηλεκτρισμό.

Τέλος, επισκέφτηκαν το TMB που είναι το κέντρο ελέγχου των συγκοινωνιών και το σχολείο της Seat όπου εκπαιδεύονται οι επαγγελματίες σε όλες τα σύγχρονα συστήματα αυτοκινήτου.

Ακόμη,  οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ιστορικά σημεία και χώρους πολιτισμού της Βαρκελώνης, όπως η Sagrada Familia, Casa Batlo, La Pedrera, το Πάρκο Γκουέλ, το Μουσείο Ιστορίας, το Ναυτικό Μουσείο, το στάδιο και το μουσείο του Camp Nou της Barcelona, να δοκιμάσουν τις περίφημες συνταγές της κουζίνας της Καταλονίας αλλά και να απολαύσουν τον περίπατό τους στην παραλία και τους εμπορικούς δρόμους της πόλης.

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε άψογα και σε άριστη συνεργασία με τον φορέα υποδοχής MOVEU, όπως άλλωστε και όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων και αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων πρόσφατα απέκτησε το Πιστοποιητικό Αριστείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην υλοποίηση προγραμμάτων Erasmus+.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατάρτισης στη Βαρκελώνη είναι οι: Αργυρόπουλος Ιωάννης, Βούκιας Παναγιώτης, Δίπλας Ιωάννης, Καρράς Κωνσταντίνος, Κότσι Παύλος, Λλαπούσι Αντόνιο, Μπαρούτας Στέφανος, Μπέγκα Μάριους, Μπλάνας Χρήστος, Πανάγος Αναστάσιος, Πολύζος Αλέξανδρος, Σακκομήτρος Νικόλαος, Τασιούλας Χρήστος, Τασκαράν-Ηλιάδης Ιωάννης με συνοδούς τους Βασιλική Παπαμήλου, Χρήστο Μπουκουβάλα, Όλγα Βάρα, Αθανάσιο Πεσλή και Γιώργο Βλαχογιάννη.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia