Πυρά Καΐκη εναντίον δημοτικής αρχής για το νομοσχέδιο

Δεν άκουσε ,  δεν είδε… 

η δημοτική αρχή Παπαστεργίου για το νομοσχέδιο που βάζει στο «γύψο» τις διαδηλώσεις 

Για ακόμη μια φορά η δημοτική αρχή του κ. Παπαστεργίου ταυτίστηκε με την  αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ κι ας προσπαθεί να φιλοτεχνήσει ένα  ανεξάρτητο  και καινοτόμο προφίλ. Συγκεκριμένα , με  φθηνές δικαιολογίες ,  ανέβαλε τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο  για το νομοσχέδιο –τερατούργημα  που φιμώνει τις λαϊκές  διαδηλώσεις . Συζήτηση που  προκάλεσε με την κατάθεση σχετικού ψηφίσματος καταδίκης η Λαϊκή Συσπείρωση. Είναι κυριολεκτικά για γέλια ή για κλάματα;   οι τοποθετήσεις  δημοτικών συμβούλων του κ. Παπαστεργίου ότι , δήθεν , αιφνιδιαστήκανε με το ψήφισμα , δεν πρόλαβαν να το μελετήσουν, δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν κι άλλα παρόμοια  ευτράπελα .  Πραγματικά,  πόσο βαθειά στην εικονική πραγματικότητα της «έξυπνης πόλης» ζουν καθημερινά και δεν έχουν  πάρει χαμπάρι τις φωνές  της κοινωνίας ; Δεν  έχουν πάρει  χαμπάρι  ούτε και οι νομικοί της δημοτικής  αρχής  την ύπαρξη στο ν/σ   άρθρων :  περί ίδρυσης κρατικής διεύθυνσης αντιμετώπισης του ριζοσπαστισμού ή  ότι  το δικαίωμα στη συνάθροιση, θα υπόκειται σε καθεστώς άδειας, αναγγελίας ή προληπτικού ελέγχου από τις αστυνομικές αρχές;    Δεν  άκουσαν για την καταδίκη  του νομοθετικού εκτρώματος από πλήθος συνδικάτων , μαζικών φορέων , ομοσπονδιών , πανεπιστημιακών δασκάλων και ακαδημαϊκών, δικηγορικών συλλόγων , νομικών του δικαστικού σώματος  και αποστράτων των σωμάτων ασφαλείας;  Ο κ. Παπαστεργίου, ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δεν  πρόλαβε να ενημερωθεί για το ν/σ που συζητιέται ήδη στη Βουλή;

Φτάνει πια η κοροϊδία…όσο κι αν παριστάνετε  τους ανήξερους τόσο περισσότερο προδίδεστε για τη στήριξή σας στην αντιλαϊκή πολιτική . Η εικονική σας πραγματικότητα δε θα επιβάλει μαύρο σκοτάδι στον λαό των Τρικάλων. Οι εργαζόμενοι θα κουρελιάσουν και αυτό το νομοσχέδιο, θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα. 

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό των Τρικάλων  του λαϊκού κινήματος να απαιτήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου με τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο  που οργανώνουν  τα σωματεία και  μαζικοί  φορείς του κινήματος την Πέμπτη 9 ιούλη, στις 8μμ, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων.

Ο λαός με την πάλη του και με την «οργανωμένη απειθαρχία» του δεν θα «συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις». Θα το ακυρώσει στην πράξη, όπως έκανε με τόσους άλλους παρόμοιους νόμους στο παρελθόν.

                                        Τρίκαλα, Ιούλης 2020 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia