Π.Α.ΜΕ υγείας – πρόνοιας: «Αντιλαϊκός ο προϋπολογισμός 2021»

Προϋπολογισμός 2021:

Προσαρμοσμένος στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

Σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων, της υγείας και της ζωής του λαού.

    Μπροστά στην κατάθεση ενός αντιλαϊκού προϋπολογισμού, οι εργαζόμενοι έχουμε καθήκον να αναδείξουμε και να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες. 

    Η πανδημία απέδειξε σε όλο τον κόσμο, ότι τα αδιέξοδα του καπιταλισμού κοστίζουν σε ζωές και σε επιδείνωση της ποιότητας ζωής για τους εργαζόμενους και το λαό. 

Η εργατική τάξη είναι ανάγκη να παλέψει για δημόσιο καθολικό και δωρεάν σύστημα Υγείας, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης, της έρευνας και της τεχνολογίας.

    Για την κάλυψη των αναγκών μας που εμποδίζουν οι εργοδότες και τα κέρδη τους

Την ώρα που η χώρα μετρά εκατοντάδες νεκρούς την ημέρα από την πανδημία και η φτώχεια εξαπλώνεται σε όλο και περισσότερα λαϊκά νοικοκυριά, η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να διαχειριστεί την κρίση σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Αγώνας τώρα για την Υγεία, τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας

    Στον τομέα της Υγείας η κυβέρνηση έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τις προτάσεις των υγειονομικών και των Συνδικάτων, για αποκλειστικό δημόσιο σύστημα υγείας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Αρνήθηκε την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, όπως και τις προσλήψεις του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, τη δημιουργία των αναγκαίων ΜΕΘ, την επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισε η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Στον προϋπολογισμό δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για μονιμοποίηση των 4.000 εργαζομένων που δουλεύουν 4 χρόνια τώρα μέσα στα νοσοκομεία και στις δομές Υγείας.

Αντίθετα, μειώνει κατά 600 εκατ. τις δαπάνες για την Υγεία, συνεχίζοντας την πολιτική που απαξιώνει το δημόσιο σύστημα για να ενισχυθούν οι μεγάλοι ιδιώτες, αυξάνοντας τις τιμές στα τεστ των ιδιωτικών εργαστηρίων, δηλώνοντας κυνικά ότι ακόμα και τα πιο αναγκαία μέτρα για την προστασία του λαού εξαρτώνται από το «εύλογο κέρδος» τους.

    Οι εργαζόμενοι έχουν έρθει αντιμέτωποι από την αρχή της πανδημίας με σωρεία μέτρων που περιλαμβάνουν νέες σαρωτικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στο εισόδημα.

    Σε όλα αυτά θα προστεθούν τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο Πισσαρίδη, που δεν είναι τίποτε άλλο από σχέδιο για επιτάχυνση των αντιασφαλιστικών ανατροπών, παραπέρα σφοδρή επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, νέα μέτρα για ενίσχυση της «ευελιξίας», μείωση του λεγάμενου «κόστους εργασίας», διευκόλυνση των απολύσεων, πάμφθηνο εργατικό δυναμικό από τη «δεξαμενή» των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων και παραπέρα χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων γυναικών, συνέχιση της φοροληστείας για το λαό και της φοροασυλίας για το κεφάλαιο.

    Και φυσικά η συνέχιση της καταστολής και ιδεολογικής επίθεσης που στόχο έχει την αποδυνάμωση και ενσωμάτωση των συνδικάτων στα «θέλω» των επιχειρηματικών ομίλων.

    Τα νούμερα του Κρατικού Προϋπολογισμού είναι αδιάψευστος μάρτυρας του τί έχει ακόμη να περάσει πάνω από τις πλάτες της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Οι έμμεσοι φόροι (ΦΠΑ, Φόροι Κατανάλωσης κλπ) που τους πληρώνουν οι εργαζόμενοι αυξάνονται κατά 2,6 εκατ. ευρώ.

    Η πείρα από τους αγώνες των Συνδικάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, δείχνει το δρόμο που πρέπει να συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα. 

    Η απεργία στις 26 Νοέμβρη, κόντρα στην καταστολή της κυβέρνησης, κόντρα στην υπονομευτική στάση της ΓΣΕΕ, μας γεμίζει με αισιοδοξία και ευθύνη να προχωρήσουμε μπροστά, ανυποχώρητοι για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας. 

Ο συντονισμός Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Συνδικάτων με συλλόγους Υγειονομικών, αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα που πρέπει να συνεχιστεί και να διευρυνθεί.

Απέναντι σε ένα προϋπολογισμό που συνεχίζει το έγκλημα σε βάρος της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού, απαιτούμε:

  1. Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης
  2. Κέντρα Υγείας πλήρως εξοπλισμένα με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με πλήρες ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο υγειονομικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
  3. Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας του λαού, επίταξη των δομών ιδιωτικής Υγείας, άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων μας από την άγρια επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.
  4. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. 
  5. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, ξεκινώντας από την καταβολή του επιδόματος Χριστουγέννων. 
  6. Επίταξη ΤΩΡΑ των Ιδιωτικών Δομών Υγείας και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
  7. Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους 
  8. Εξασφάλιση  ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΩΝ  σε Νοσοκομεία και Κ.Υ. για  TEST- PCR. 
  9. Ένταξη στα Β.Α.Ε.  όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
  10. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία, χώρους δουλειάς
  11. Να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι, ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όλοι οι φόροι που ληστεύουν τα εργατικά, λαϊκά νοικοκυριά, όπως ο ΕΝΦΙΑ
  12. Αφορολόγητο για τους εργαζόμενους, ατομικό 20.000 ευρώ με αύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να φορολογηθεί το κεφάλαιο, με 45% στα κέρδη του.

Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας, διεκδικούμε Δωρεάν Υγεία –Πρόνοια για όλο το λαό, για την υγεία και την προστασία της ζωής όλων των Υγειονομικών  και τα δικαιώματα μας

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia