Στα σεισμόπληκτα χωριά της Ελασσόνας ο Δημ. Κουτσούμπας

Από το χωριό Μεσοχώρι ξεκίνησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, την περιοδεία του στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λάρισας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφτηκε τον καταυλισμό που έχει στηθεί και στη συνέχεια μίλησε στην κεντρική πλατεία του χωριού. Από εκεί, έκανε δήλωση, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων και διεκδικεί να ληφθούν τόσο τα άμεσα όσο και τα μακροπρόθεσμα μέτρα στήριξης, αποκατάστασης κ.λπ (διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε εδώ το video με τη δήλωση).

Οι κάτοικοι του περιέγραψαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία παραμένουν δύο εβδομάδες μετά το σεισμό. Πέρα από κάποιες σκηνές που έχουν στηθεί και το συσσίτιο, τα υπόλοιπα είναι «στον αέρα» από τις αποζημιώσεις μέχρι τα κοντέινερ που ζητάνε.

Mεταξύ άλλων, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι πρέπει να γίνει άμεσα η καταγραφή των ζημιών για να αποδοθούν οι αποζημιώσεις στο 100%, να δοθεί επίδομα, το οποίο το ΚΚΕ προσδιορίζει στα 1000 ευρώ για όλους τους πληγέντες, και να προχωρήσουν άμεσα όλες οι άλλες αποκαταστάσεις (οδικό δίκτυο, ύδρευση) μαζί με την ανθρώπινη και ασφαλή διαβίωση των ανθρώπων που ζουν 14 μέρες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς σε σκηνές μέσα στο κρύο.

Επίσης, τόνισε ότι πρέπει με νομοθετική ρύθμιση να απαλλαγούν όλοι οι κάτοικοι από δημοτικά τέλη, φόρους και τόκους, να μη γίνονται κατασχέσεις, αλλά και να ληφθούν μια σειρά μέτρα για τη στήριξη π.χ. των εργαζομένων που δεν μπορούν να δουλέψουν, των αγροτών, των μαθητών – ιδιαίτερα της Γ’ Λυκείου – με ενισχυτική διδασκαλία και ποσόστωση. Επίσης, να ενισχυθούν άμεσα τα Κέντρα Υγείας της περιοχής με προσωπικό και υποδομές.

Στο χωριό τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας και ο πρόεδρος της κοινότητας Μεσοχωρίου Γιάννης Ζαρλαδάνης, οι οποίοι περιέγραψαν τα προβλήματα που υπάρχουν δύο εβδομάδες μετά τον σεισμό.

Στην συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία παραβρέθηκαν επίσης οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου, οι πρόεδροι μίας σειράς τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων, του σωματείου συνταξιούχων, κ.α.

Στην αντιπροσωπεία του Κόμματος συμμετέχουν ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας του Κόμματος, τα μέλη της ΚΕ Μαρία Γαβαλά και Ρίζος Μαρούδας, καθώς και ο βουλευτής του Κόμματος στο νομό Γιώργος Λαμπρούλης.

Το χωριό Δαμάσι, που χτυπήθηκε έντονα από τον σεισμό, ήταν ο δεύτερος σταθμός της επίσκεψης του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λάρισας.

Ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε τον καταυλισμό με τις σκηνές, μίλησε στους κατοίκους του χωριού και επισκέφθηκε σπίτια που έχουν καταστραφεί, προκειμένου να δει από κοντά το μέγεθος των ζημιών.

Στο Δαμάσι τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας, ο οποίος τον ενημέρωσε για την κατάσταση στα χωριά του Δήμου.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia