Στον Δ. Τρικκαίων εκπρόσωποι νεοφυών επιχειρήσεων από την Πάτρα

«Δώρο» το ταξίδι στα Τρίκαλα για μέλη 4 νεοφυών επιχειρήσεων από την Πάτρα. «Δώρο» από το Επιμελητήριο Αχαΐας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Pitstop», του προγράμματος Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία Interreg Greece – Italy 2014-2020. Τα μέλη των νεοφυών και υπό σύσταση εταιρειών επισκέφθηκαν τον Δήμο Τρικκαίων την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020, προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά για τις καινοτομίες του Δήμου Τρικκαίων σε όλα τα επίπεδα.

Αρχικώς, ο εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου, ειδικός σύμβουλος κ. Θανάσης Μιχαλάκης, αναφέρθηκε στην ιστορία και τις καινοτόμες δράσεις σε επίπεδο καθημερινότητας, προγραμμάτων, πολιτισμού, εκπαίδευσης. Ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, κυρίως σε σχέση με τη σύνδεση τεχνολογίας και καινοτομίας στην καθημερινή ζωή, είτε για όφελος της άμεσης εξυπηρέτησης των πολιτών, είτε για τη μείωση δαπανών για τους Δήμους.

Στα ειδικότερα ζητήματα των δράσεων του Δήμου Τρικκαίων σε θέματα τεχνολογίας, υπεισήλθε ο ειδικός συνεργάτης του κ. Γιώργος Χρυσόμαλλος. Ανέλυσε τα προγράμματα που υλοποιούνται, όπως για τη στάθμευση, τον φωτισμό, τη διαχείριση στόλου, τα αιτήματα των πολιτών, τις δράσεις στις κοινωνικές δομές, τις περιβαλλοντικές μετρήσεις (άνεμος, νερό, ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία), τη μέτρηση της ποιότητας νερού, την ηλεκτρονική πλατφόρμα του control room, καθώς και πλήθος άλλων προγραμμάτων.
Οι δύο ομιλητές εστίασαν κυρίως στην ανάγκη να διαχωριστεί η έννοια «καινοτομία» από τον εναγκαλισμό της μόνο με την έννοια «τεχνολογία», καθώς η καινοτομία διαπνέεται από πολλές και διαφορετικές δράσεις, χωρίς πάντα τη χρήση της τεχνολογίας.

Ακολούθησε πλούσιος διάλογος, καθώς οι επισκέπτες/τριες στα Τρίκαλα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον για πολλές πλευρές των καινοτομιών. Απηύθυναν συγκεκριμένες ερωτήσεις, αναπτύσσοντας πλευρές των καινοτομιών του Δήμου Τρικκαίων, σε μια όσμωση ιδεών και πεδίου δράσης Δήμων και νεοφυών επιχειρήσεων.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που εκπροσωπήθηκαν στα Τρίκαλα, ήταν οι Liofyllo, BitMYjob, Park@ και Mechanical thought.

Την αποστολή του PITSTOP συνόδευσε ο κ. Μουρελάτος Ευάγγελος ως εκπρόσωπος της Ομάδας Έργου για το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia